Una temporada de rècord catapulta les estacions d’esquí catalanes

foto

Amb gruixos de neu impensables, una temporada especialment llarga i intensa i una oferta d’activitats complementàries a l’alça, les principals estacions d’esquí de Catalunya abaixen la persiana amb valoracions positives i il·lusió renovada per mantenir la bona línia el pròxim hivern.  

Molts s’han hagut de fregar els ulls, en repetides ocasions, aquesta temporada 2017-2018 quan han vist la gran quantitat de neu que anava regant les pistes d’esquí a casa nostra. De fet, a hores d’ara i ja en plena primavera, encara s’ha deixat escapar alguna nevada  i en certs punts els gruixos es mantenen, fet que ha provocat que parlem d’una de les millors temporades de la història. Les dades així ho contemplen.

Les estacions del Grup FGC, de festa

Un total de 714.535 persones han passat aquest hivern per les 5 estacions del Grup FGC.

La Molina

L’estació més concorreguda que deixa enrere la millor temporada que recorden amb 376.139 esquiadors (un augment del 14%). Hi ha ajudat la venda del forfet recarregable, tot un èxit, així com la celebració del 75è aniversari, trufada d’actes i activitats lúdico-esportives, des d’una Copa del Món de SBX a un concert dels Amics de les Arts.

Vall de Núria

Amb 122.177 visitants, l’estació de la Vall de Ribes ha venut una xifra de forfets similar a la temporada passada, amb especial èmfasi en les visites  al Parc Lúdic i en la resta d’activitats paral·leles que organitzen, un dels seus grans punts forts.

Vallter 2000   

L’estació del Ripollès baixa estadístiques d’esquiadors respecte a la temporada passada, amb 42.161. Tot i això, continua sent el doble que fa dos anys, fet que confirma la tendència a l’alça.

Skipallars (Espot i Port Ainé)

Demostrat queda que el Pallars Sobirà continua sent un important pol d’atracció d’esquiadors, com reflecteixen les 174.058 persones que han anat aquesta temporada a Espot i Port Ainé. Estacions que han tornat a acollir importants competicions, com els Campionats de Catalunya d’Esquí Alpí Absoluts, i activitats lúdiques com tast de formatges i vins, de caragols i d’embotits.

La meteorologia impulsa Baqueira Beret

L’estació aranesa va posar punt final el passat 8 d’abril a una temporada especialment llarga (van obrir el 18 de novembre), amb 142 dies en funcionament per on han passat 887.000 esquiadors, uns 80.000 més que el 2016-2017.

Precisament, respecte d’altres temporades cal destacar que els dies de producció de neu s’han reduït gairebé a la meitat, fet que demostra els fantàstics gruixos de neu registrats dia rere dia. A més, Baqueira no ha faltat a la seva cita amb les competicions esportives, especialment amb l’esquí de fons.

Excedent de neu a Boí Taüll

Amb 6,28 metres de neu acumulada, l’estació més alta dels Pirineus catalans ha duplicat la mitjana dels darrers anys i tanca temporada amb 131.026 forfets venuts, un 8% menys que la 2016-2017. I és que, precisament, l’abundant i continua precipitació s’ha traduït en més dies de mal temps i, a la pràctica, menys dies d’esquí acumulats. Sigui com sigui, la valoració final és satisfactòria.

Masella aprofita les circumstàncies

Especialment aquest any, vistes les magnífiques condicions de neu, allargar la temporada era molt encertat. Masella, novament, ha tornat a ser l’última en abaixar la persiana, el pont de l’1 de maig, amb xifres també històriques. L’estació de la Cerdanya ha sobrepassat la frontera dels 500.000 esquiadors, superant així els 437.000 de la temporada 2008-09. És un 18% més que la 2016-17 en un èxit que s’explica, sobretot, per la meteorologia i l’alta afluència de gent. Un aniversari de 50 anys immillorable.

Lleuger ascens a Port del Comte

Només  les condicions meteorològiques, que en certs moments no van acompanyar, han impedit que l’estació lleidatana registrés millors xifres. Espectaculars acumulacions de neu, amb més de 2,65 metres en certs moments de l’any, i un total de 89.500 esquiadors, un 2% d’increment respecte a la temporada passada.

L’esquí nòrdic, també d’enhorabona

Tal com indiquen les xifres, cedides per Tot Nòrdic, el balanç de temporada per a les estacions d’esquí nòrdic és molt positiu, amb 76.313 visitants i un increment de l’11% respecte a la temporada anterior, que ja va ser considerada com a excepcional.

Les abundants nevades i la bona qualitat de la neu han estat alguns dels principals motius, a banda de confirmar que creix el número de practicants de raquetes i de noves disciplines com l’skijoring, les fat bikes i l’snow running. Entre aquestes estacions hi ha Tuixent-La Vansa, Lles de Cerdanya, Guils Fontanera, Aransa, Tavascan, Sant Joan de l’Erm i Virós-Vallferrera.