Una vintena de practicants a la jornada formativa de veterinària

La formació, organitzada pel Comitè de Múixing i Canicross de la FCEH, va tenir com a ponent a Jaume Martínez del Centre Veterinari El Masnou.

La FCEH va celebrar ahir una jornada formativa de veterinària per a esportistes practicants de Múixing i Canicross al centre Can Malet de El Masnou. A la jornada van assistir una vintena d’esportistes de totes les modalitats, des de Múixers de grans equips de gossos fins a Canicrossers, passant per practicants de Bikejoring i Patinet, amb diferent experiència en el nostre esport, tant novells com veterans. ‘La jornada va tenir molt bona rebuda i tots els assistents van expressar la seva inquietud pels coneixements impartits‘, explica la Cap de Comitè de Múixing i Canicross de la FCEH, Montse Claverol, qui afegeix que ‘Es va parlar de nutrició dels gossos atletes, de les adaptacions fisiològiques dels gossos d’esport, de les patologies més freqüents en gossos d’esport i dels criteris que fan desaconsellable la pràctica d’un esport o la participació a una carrera’.

La intenció del Comitè de Múixing i Canicross de la FCEH és continuar oferint aquest tipus de formació a tots els esportistes per així garantir la bona pràctica d’aquests esports i ajudar a conèixer millor el gos atleta. ‘Crec que és un pas important per millorar el resultat dels nostres esportistes dins cadascuna de les modalitats’, explica Montse. 

Sobre Jaume Martínez 
El ponent Jaume Martínez, del Centre Veterinari El Masnou, havia estat cap veterinari de Pirena. Actualment és el cap Veterinari del Club Gos Àrtic, membre de la ISDVMS (International Sleddog Veterinary Medical Association) i de la IFSS DCO (Doping Control Officer). A més participa com a responsable veterinari en Campionats d’Espanya, Campionats de Catalunya, proves de la Copa Espanya i proves de la Lliga Catalana de Múixing. El seu bagatge dins el món del Múixing també l’ha portat a col·laborar a les curses més importants del món com són la Yukon Quest o la Finnmarksloped.