Vallespí, Ozcoidi i Claverol nous campions d’Espanya de Múixing Neu

Un radiant dia de sol, baixes temperatures i una pista perfecta han estat els grans aliats dels múixers a la segona i decisiva jornada del Campionat d’Espanya de Múixing Neu, Gran Premi Advance, que s’ha disputat aquest cap de setmana a l’estació aranesa de Baqueira Beret. Una segona etapa que va servir per confirmar els títols d’alguns dels favorits, com Vallespí, Ozcoidi i Martínez, però també per llançar la carrera de nous múixers que arriben trepitjant molt fort, com la catalana Montse Claverol.

A la categoria reina, de la trineu tirat per un nombre il · limitat de gossos, el més ràpid va estar, de nou, el català Kiko Vallespí, que ha aconseguit superar en 25′ al càntabre Álvaro López Cobo. Va completar el podi un altre membre de l’equip Advance, el català Josep Domingo.

En la categoria de 8 gossos, va tornar a dominar la sessió el navarrès Íker Ozcoidi, que va ampliar encara més el seu avantatge sobre el segon classificat, el castellà-lleonès Juan Carlos Quintana. La tercera posició va estar per al basc Itoitz Armendáriz.

La gran sorpresa del Campionat va estar la victòria en la categoria de trineu amb 6 gossos, de la catalana Montse Claverol, que en el seu segon any com múixer ha aconseguit superar a dos dels referents d’aquest esport, Ozcoidi i Jesús Raigoso, segon i tercer respectivament. Claverol es va mostrar ‘molt satisfeta d’aquest resultat, i més veient amb qui comparteixo podi, ja que són dos mites d’aquest esport a Espanya i, a més, Iker va ser el meu primer mestre ‘.

Entre els tirs grans, destacar també el nou triomf del català Lázaro Martínez a trineu amb 8 gossos nòrdics, que segueix dominant amb mà ferma les categories que es disputen amb gossos pura raça. Va compartir podi amb Jesús Martínez i Antonio LozanoCom ja va passar en la primera jornada del Campionat, els tirs amb 4gossos van completar un circuit més curt, pel qual es va lliscar com una bala, Kiko Vallespí, que es va anotar, com ja va passar en l’edició de 2012, dos títols. El podi de la categoria petita el van completar el valencià Enrique Marco i l’aragonès Diego Santacecilia.

Canicross sobre neu

La gran novetat d’aquest Campionat ha estat l’estrena de la categoria de Canicross sobre neu. Així doncs, van tenir l’honor de proclamar els primers campions de la història, Alejandro Gómez en masculí, Ramon Mayan en veterans i Leire Fernández entre les dones.

Finalment, entre els participants de skijoring  (esquí de fons amb un gos), triomf per Víctor Carrasco, que va confirmar la seva gran estat de forma superant en gairebé 5 minuts a Ramon Armengol. Entre les dones, el campionat va ser per a la catalana Regina Pons.

Enllaços relacionats
Més imatges
Web oficial pirena.com