Victor Carrasco, plata en un Europeu de supervivència

foto

Amb uns circuits plens fins a dalt de fang, l’equip català de múixing va lluitar en un Campionat d’Europa de la ICF a Bèlgica molt exigent, on van registrar-se accidents i lesions. Per sobre de tot destaquen la medalla de plata de Victor Carrasco i la seva gossa Rona i les de xocolata d’Olga Álvarez i Marc Alonso, que van fregar el podi.

Atletes amb fang per tot el cos, caigudes i ensurts en punts del circuit aparentment inofensius i, en definitiva, la sensació que no seria pas una competició precisament fàcil. Els atletes catalans, i en definitiva tots els participants, van tenir una seriosa pedra de toc per començar la temporada a Chevetogne.

El passat dissabte i diumenge aquesta zona belga va acollir el Campionat d’Europa de Canicròs, Bikejoring i Scooter de la International Canicross Federation (ICF), on l’equip FCEH es presentava amb una vintena d’esportistes. I el més destacat va ser Victor Carrasco (equip RFEDI).

El de Vallbona d’Anoia va mostrar, com és habitual, un gran nivell junt amb la seva gossa Rona en una categoria molt disputada com és Bikejoring Sènior i es va penjar la medalla de plata en un podi completat per dos txecs, el campió Martin Klár i el tercer classificat, Jirí Mencák.

A més de la medalla de Carrasco, destaquen les medalles de xocolata de dos esportistes catalans més que es van quedar amb la mel als llavis de pujar al podi. Olga Álvarez (equip RFEDI) i la seva companya de batalles Ratxa van acabar quartes a 21 segons del bronze en Canicròs Veterans 1, mentre que Marc Alonso i el seu gos Simba també va quedar una mica més lluny de la tercera plaça.

També van saber sobreposar-se a les circumstàncies els dos múixers júniors Luis Guilera en canicròs i Eric Hurtado en scooter, mentre que Javier Torres va aconseguir completar la prova en dues modalitats diferents (bikejoring i canicròs).

No tots els membres de l’equip, però, van tenir la mateixa sort en un terreny especialment complicat i no van poder finalitzar la prova per diferents motius. Lali Masriera va veure’s obligada a retirar-se per accident, amb una fractura a la mà, mentre que Marc Gallego va patir una avaria al seu patinet i Natàlia Camps va ser desqualificada després de no prendre la sortida a la segona màniga per raons meteorològiques, anteposant la seguretat per davant de tot.

Una competició per aprendre, que aportarà molta experiència als esportistes de cara a les pròximes cites. La següent, aquest pròxim cap de setmana amb el Campionat del Món de Múixing sobre Terra de la IFSS a Nybro (Suècia), on la FCEH hi tornarà a estar present amb una desena de representants.

Tots els resultats Equip FCEH

Bikejoring

Victor Carrasco  2º sènior                                                               

Marc Alonso  4º sènior                                                                  

Marcel Gual  7º sènior                                                                 

Unai González  22º sènior

Javier Torres  24º sènior

Scooter

Jordi Angel Torramilans  14º sènior

Oriol Cardona  15º sènior

Eric Hurtado  5º júnior

Canicròs

Olga Álvarez  4º veterans1

Santi del Valle  14º sènior

Nati Aler  14º veterans1

Marcel Reymundi  23º veterans1

Javier Torres  31º sènior

Alejandro Muñoz  37º sènior

Oro Hurtado  43º veterans1

Luis Guilera  8º júnior