Victòria de Ferran Terra en Gegant FIS de la South American Cup a Argentina

Ferran Terra ha iniciat amb força la temporada 2011-12. A Ushuaia (Argentina), la ciutat més austral del món, el català membre de l’equip de la RFEDI, ha completat dos excel·lents actuacions en dos Gegants puntuables per a la FIS. Al seu costat van estar la jove promesa, Pol Rocamora.

Després de realitzar entrenaments físics a Annecy (França), els dos catalans van viatjar el 22 d’agost cap a Ushuaia (Argentina) per entrenar i, al final de l’stage, participar en proves FIS i de la South American Cup. Les proves d’esquí alpí s’han celebrat a l’estació de Cerro Castor amb la presència de bons esquiadors europeus, que també han anat a terres australs per preparar la nova campanya.

Ferran Terra, de 24 anys i membre del PEC, va aconseguir un triomf i una tercera plaça en els dos Gegants celebrats aquesta setmana. Va debutar el dia 13 amb victòria, dominant les dues baixades (51s61 i 51s24, per a un total de 1m42s85) per davant de l’italià Francesco Romà (1m42s97) i del francès Victor Muffat (1m43s11).

Pel que fa al jove Pol Rocamora (CAEI) va aconseguir una meritòria novena plaça amb 1m44s05. En el gegant del dia 14 Terra no va baixar del podi ja que va aconseguir la tercera posició amb un total de 1m43s24 per darrere de l’italià Luca de Asiprandini (1m42s80) i de Francesco Romà (1m43s18). Pol Rocamora va tenir una excel·lent actuació entrant en setena posició (1m43s47).

Després els dos Gegants, es van disputar dos Slaloms. En el primer, celebrat el dia 15, la victòria va ser per l’italià Riccardo Tonetti, amb Terra 16è. Rocamora no va acabar la primera màniga. En el segon, amb victòria del francès Muffat, ni Terra ni Rocamora van aconseguir finalitzar. "Estic molt content amb les meves dos carreres i, especialment amb el triomf", va dir Terra. "Llàstima que en la segona màniga del primer Gegant vaig tenir un petit error, perquè si no és així l’hauria pogut guanyar també. Després de la meva lesió al genoll, tornar a competir així és molt positiu". Terra va tenir paraules d’elogi per Rocamora: "L’he felicitat i crec que tots haurien de fer-ho, perquè ha estat sensacional”.