Visita de dos responsables de la FIS per assessorar a la candidatura olímpica Barcelona-Pirineus 2022

Barcelona-Pirineus 2022 segueix treballant en el seu projecte per ser escollida com a candidatura espanyola per als Jocs d’Hivern d’aquest any, candidatura a la qual també aspira Saragossa-Pirineus i que decidirà el COE el juny de 2013. Com ja va passar amb altres disciplines prèviament a la petició de l’Oficina Tècnica catalana a través de la RFEDI, aquesta vegada han acudit dos responsables de la FIS especialitzats en proves d’esquí de fons i salts. Oscar Cruz, president de la FCEH, els va acompanyar.

La visita dels dos tècnics de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) va tenir lloc el passat dimarts dia 13. Es tractava del suís Jürg Capol i de l’austríac Walter Hofer, membres dels comitès d’esquí de fons i salts de la FIS, respectivament. Tots dos van estar acompanyats pel president de la RFEDI, Eduardo Roldán, així com pel responsable de l’Oficina Tècnica de la candidatura catalana, Óscar Grau, i diversos responsables de la Molina-Masella. També va estar present Óscar Cruz, nou president de la Federació Catalana (FCEH) i alhora vicepresident de la RFEDI. Tots ells van visitar in situ les possibles ubicacions i instal·lacions a realitzar a La Cerdanya, per tal de valorar si serien adequades en el cas que la candidatura Barcelona-Pirineus arribés a ser triada com a seu olímpica per al 2022.

Després de la visita sobre el terreny, es va dur a terme una reunió per a, ja sobre el paper, valorar zona per zona les possibles ubicacions i la seva idoneïtat. De fet, tots dos supervisors realitzaran un informe amb les seves conclusions per la FIS i l’Oficina Tècnica, a fi i efecte que aquesta pugui abundar en el projecte. Recordem que la propera edició hivernal olímpica es celebrarà a la localitat russa de Sotxi (2014) i que recentment va ser triada la sud-coreana de PyeongChang per a la de 2018.

Aquestes visites periòdiques es realitzen a petició de l’Oficina Tècnica de Barcelona-Pirineus 2022, que trasllada el seu interès a la RFEDI per tal que intermedi amb la FIS. Aprofitant el seu càrrec de president de l’espanyola i les seves bones relacions internacionals, Eduardo Roldán facilita que les dues candidatures espanyoles puguin servir-se, quan ho desitgin, dels seus contactes a la FIS. "Des de la RFEDI tenim l’obligació i l’interès d’ajudar al màxim a les dues opcions olímpiques espanyoles. La nostra intermediació es limita a establir els contactes pertinents, i només obeeix a la nostra voluntat ser servir-les en el possible per tal que totes dues puguin elaborar el seu projecte el millor possible", explica Roldán. "Estem sempre en contacte amb les dues oficines tècniques i, en aquest cas, hem atès la sol·licitud de la de Barcelona-Pirineus, de la Federació Catalana i de l’Oficina Tècnica".

Després de la visita dels responsables FIS d’esquí de fons i de salts, a la precandidatura catalana només li falta la relativa a la disciplina de biatló, que està prevista en els propers mesos. Capol i Hofer van finalitzar la seva estada barcelonina acudint convidats pel FC. Barcelona a la trobada de futbol Barça-Milan corresponent a la Champions League.