Xavier Trias confirma la renúncia de la Candidatura pel 2022

La candidatura Barcelona-Pirineu 2022 ha quedat definitivament descartada. Prop d’un 60% de barcelonins i un 57% de catalans estan a favor del projecte segons una enquesta publicada avui a El Periódico de Catalunya.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha comunicat avui que la capital catalana no encapçalarà el projecte per acollir els Jocs Olímpics d’hivern d’aquí a nou anys.En un comunicat de premsa, Trias ha argumentat que ‘és necessari seguir construint el consens polític per fer realitat el projecte col·lectiu, de ciutat i de país, que ens permeti presentar per a Barcelona una candidatura guanyadora per acollir els Jocs Olímpics d’Hivern’.

La manca de suport explícit del PP, juntament amb la conjuntura econòmica, ha estat un dels factors per desestimar la data del 2022. Tanmateix, l’alcalde barceloní s’ha compromès a ‘seguir treballant per fer realitat un projecte compartit pel conjunt d’institucions i ciutadans de tot el país que permeti fer realitat el somni olímpic de Barcelona-Pirineus’.

Durant aquests dies, els dirigents del món dels esports d’hivern han pressionat perquè l’any elegit fos el 2012 tot i que no ha pugut ser, segons una enquesta publicada avui a El Periódico de Catalunya, prop d’un 60% de barcelonins i un 57% de catalans estarien a favor del projecte.

Fonts: EFE – El PERIÓDICO DE CATALUNYADIARI DE LA NEU– RÀDIO SEU