9 esportistes catalans es donen cita als Jocs Olímpics d’Hivern de la Joventut

foto

La capital olímpica acull, des d’avui i fins al 22 de gener, la tercera edició d’aquesta important competició mundial, amb més de 1.800 esportistes de 79 països. La participació catalana és la més alta mai registrada, amb 9 esportistes que competiran en esquí alpí, esquí de fons, snowboard cros, patinatge de velocitat i cúrling.

A la riba del llac Leman es troben els empedrats carrers de Lausana, una de les principals ciutats de Suïssa amb més de 100 anys de tradició com a capital olímpica mundial. Quan es visita Lausana és difícil no impregnar-se amb facilitat de l’ambient olímpic i imaginar-se participant en uns Jocs Olímpics.

I en  aquesta bonica ciutat suïssa hi han viatjat, des d’avui i fins el dia 22, gairebé una desena d’atletes catalans, que comencen a construir el somni olímpic formant part dels Jocs Olímpics d’Hivern de la Joventut (Youth Olympic Games, YOG).

A Lausana, la FCEH hi tindrà més representació que mai, després dels quatre esportistes que van competir a l’edició inaugural d’Innbsruck 2012 (Àustria) i Lillehammer 2016 (Estats Units). A continuació detallem els representants catalans en qüestió, dins d’una delegació espanyola de 24 atletes, així com el seu calendari de competició.

.

Esquí Alpí

Quan: Súper G (Divendres 10), Gegant (Diumenge 12), Eslàlom (Dimarts 14)

Jana Suau (17 anys, CAEI)

 

Esquí de Fons

Quan: De Dissabte 18 a Dimarts 21

Miquel Auladell (17 anys, PEC)

Marta Moreno (17 anys, CAEI)

.

.

Snowboard Cros

Quan: Dilluns 20

Aina Gomariz (17 anys – GNA)

 

Patinatge de Velocitat

Quan: 500m (Diumenge 12), 1.500m (Dilluns 13), Mixed NOC Team Sprint (Dimecres 15), Mass Start (Dijous 16)

Nil Llop (17 anys – BST)

Luisa María González (16 anys – BST)

Carla Álvarez (16 anys – BST)

.

.

Cúrling

Quan: Equips Mixtes (Dijous 16)

Oriol Gastó (16 anys – Cúrling Puigcerdà Pànxing)

Aleix Raubert (16 anys – Cúrling Puigcerdà Pànxing)

.

.

Un esdeveniment amb identitat pròpia

Tot i ser el germà petit dels Jocs Olímpics, els YOG presenten unes xifres de primer nivell que mereixen la màxima atenció internacional. Amb 79 països presents, dels quals 12 s’estrenen en la cita, participaran fins a 1.872 esportistes entre 15 i 18 anys. La delegació espanyola n’aporta 24, lluny dels països amb més esportistes, que són Suïssa amb 112 integrants, seguida de Rússia amb 107 i els Estats Units i Alemanya, amb 96.

 

Enllaços d’interès

Pàgina web oficial