Tecnificació

Centres de tecnificació

Centres de tecnificació

Els programes de tecnificació són la base de l’esport d’elit de la FCEH i és per això que a Catalunya es fan accions molt coordinades per a dur-ho a terme. Tots els programes estan lligats i consensuats per tots els agents implicats com ara Consells Comarcals, Ajuntaments, Clubs, Federacions i la Generalitat de Catalunya.

Aquests programes es poden fer realitat gràcies a la gestió, finançament i direcció tècnica de la FCEH i a la subvenció finalista que aporta el Consell Català de l’Esport.

 

Centres de tecnificació a Catalunya

A casa nostra trobem quatre centres de tecnificació especialitzats en esports d’hivern i coordinats per la FCEH: a la Val d’Aran (reconegut pel CSD), a la Cerdanya, a la Seu d’Urgell i a Barcelona. 

El programes estan supervisats en tot moment per l’Observatori d’Alt Rendiment Català (OARC) que ofereix el Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, el qual posa a disposició dels esportistes les seves instal·lacions, serveis mèdics i psicològics, entre d’altres.

En aquests centres els esportistes disposen de l’espai i els mitjans necessaris per a la pràctica d’esports i al mateix temps se’ls dóna la posibilitat de poder compaginar-ho amb els estudis optimitzant el rendiment tant en l’àrea esportiva com  acadèmica. Per a accedir-hi és necessari haver superat un procés de selecció molt exigent que permetrà a l’esportista seguir els programes d’entrenaments adequadament, així com seguir els seus estudis, ja siguin d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat o Universitaris.

 

Centre de Tecnificació Multiesportiu d’Esplugues – Blume

Les instal·lacions de la Residència Esportiva Joaquim Blume estan confeccionades per tal d’acollir esportistes de diferents especialitats. A la Blume es pot trobar tant un gimàs, una piscina coberta, una sala d’esgrima i un pavelló triple fins a una pista poliesportiva i recta d’atletisme i una pista de futbol de gespa artificial, entre altres. En aquestes instal·lacions també s’hi poden trobar aules, on els esportistes realitzen el curs acadèmic corresponent.

On està situat: Avinguda dels Països Catalans, 40-48, Esplugues de Llobregat (Barcelona) – 08950

Telèfon: (34) 93 480 49 12

Any de fundació: 1962

Dependència institucional: Secretaria General de l’Esport, Generalitat de Catalunya

 

 

 

 

 

Centre de Tecnificacionb d’Espòrts d’Iuèrn – Val d’Aran

El CETEI Val d’Aran és l’únic centre de Catalunya reconegut com a Centre Especialitzat de Tecnificació Esportiva en Esports d’Hivern. El centre compte amb una localització estratègica privilegiada, situada a pocs quilòmetres de l’estació d’esquí Baqueira Beret, a Vielha. El CETEI té entre les seves instal·lacions un gimnàs entre d’altres recintes esportius, a més de d’una residència esportiva que facilita el seguiment del pla esportiu i acadèmic dels seus membres, amb espais individuals i comuns.

A més, el centre també compte amb una àrea de suport a l’entrenament i als estudis, clau per donar equilibri als esportistes i ajudar-los en tot el que puguin necessitar.

On està situat: Paseig dera Libertat, 16, Vielha (Lleida) – 25530

Telèfon: 973 64 18 01

Any de fundació: 2011

Dependència institucional: Conselh Generau d’Aran

Pàgina webhttps://www.ceteivaldaran.org

 

Centre de Tecnificació La Seu d’Urgell