Pla estratègic

Què és?

Què és?

Des de l’inici de l’any 2012, la FCEH, conjuntament amb la Secretaria General de l’Esport, l’Ajuntament de Barcelona i la Oficina de la Candidatura Olímpica Barcelona Prineu 2022, ha estat treballant en la redacció del Pla Estratègic d’Esports d’Hivern a Catalunya (PEEHC), aprovat per el seu Consell Directiu el passat 9 de juliol.

El PEEHC planteja quines són les pautes i actuacions a seguir per potenciar els esports de neu i gel al nostre territori i ajudar tant a la promoció de l’esport de base i de lleure, com als procesos de tecnificació i alt rendiment.

Missió

El Pla Estratègic dels Esports d’Hivern a Catalunya té la missió de crear les condicions suficients perquè els infants i joves catalans tinguin accés als esports d’hivern i hi hagi establerts uns itineraris esportius, que enllacin el treball de les federacions catalanes i les federacions espanyoles, que facilitin que esportistes catalans arribin al més alt nivell en les competicions internacionals.

Visió

La societat catalana veu els esports d’hivern:

  • Com una pràctica esportiva assequible i multidisciplinària, especialment en les comarques de muntanya, que els han incorporat dins del substrat cultural propi
  • Com uns esports que es poden practicar en família, en moltes de les seves disciplines: esquí alpí, esquí de fons, snowboard, patinatge sobre gel, etc.
  • En concret els esports de gel, com una activitat d’oci que gràcies a les instal·lacions adients per la seva pràctica, és una alternativa més en l’oferta esportiva de les ciutats.

I els esportistes catalans d’algunes especialitats d’esports de neu i de gel tenen assolits uns rànquings internacionals que els permeten obtenir resultats destacables en competicions internacionals d’alt nivell, i que els converteixen en models referents per al jovent del país.

Reptes

  • Consolidar els esports d’hivern com a part de la cultura esportiva del nostre país.
  • Millorar el nivell dels nostres esportistes catalans i que es tradueixi en obtenir resultats importants a nivell internacional i optar a medalles olímpiques i paralímpiques.
  • Disposar d’una xarxa bàsica d’instal·lacions per a la promoció, entrenament i competicions.