Esports d’Hivern Barcelona (EH-BCN)

Esports d’Hivern Barcelona (EH-BCN)

.

El programa Esports d’Hivern Barcelona (EHBCN) forma part del projecte estratègic “L’escola fa esport a la ciutat”, dins del Pla Director Esport Educatiu, del Pla Estratègic de l’Esport de Barcelona 2012-2022.

Aquest programa permet donar a conèixer, als nens i nenes de la ciutat de Barcelona, els esports d’hivern d’una manera lúdica, formativa i econòmica, dins el currículum d’educació física de l’escola. Adreçat a l’alumnat de 3r, 4rt i 5è de primària (aproximadament 3000 alumnes), on poden descobrir i iniciar-se el patinatge sobre gel, l’esquí de fons, l’esquí alpí i el snowboard. També s’ofereix la possibilitat d’aprendre el cúrling a l’alumnat d’ESO dels instituts de la ciutat.

El programa Esports d’Hivern Barcelona s’integra en el Programa d’Activitats Escolars (PAE) del Consell d’Innovació Pedagògica (CIP), dins del projecte Facilitació de Recursos Pedagògics, que posa a disposició dels centres una oferta d’oportunitats educatives de qualitat a partir de la sistematització dels agents educatius per tal de facilitar el coneixement de la xarxa del Consell i fer d’altaveu de les novetats educatives de la ciutat.

Esports d’Hivern Barcelona va néixer el curs 2014-2015, dissenyat i coordinat per la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) i el Consell de l’Esport Escolar de Barcelona (CEEB), amb el suport de l’Institut Barcelona Esports (IBE). Actualment hi participen prop de 3.000 alumnes, repartits en més de 50 centres de primària i secundària de la ciutat.

Actualment el programa està dirigit únicament als centres escolars que formem part del Pla de Barris de la ciutat.

Els principals col·laboradors del programa són la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, les estacions d’esquí alpí, les estacions d’esquí nòrdic i les instal·lacions de gel de Barcelona.

.

Quines estacions hi participen?

Hi participen les següents estacions:

I hi participen les següents pistes de gel:

.

Les dades de l’EH-BCN

Aquestes són les dades de l’actual temporada 2021-2022:

Esports de gel: Patinatge = 28 escoles – 941 alumnes

Esports de gel: Cúrling = 4 escoles – 170 alumnes

Esports de neu: Esquí de fons, esquí alpí i snowboard = 26 escoles – 809 alumnes

.

Bases per a la selecció d’escoles de tècnics del programa EH-BCN 2021-2022

.

Protocol de la Covid-19 

.

Més informació

Snow Kidz Awards

Premio Descubre la Nieve

Guardons de l’Esport

Pla de Barris

Consell d’Innovació Pedagògica

L’Escola fa esport a la ciutat

Consell de l’Esport Escolar de Barcelona

Institut Barcelona Esports

.