La Federació

Benvinguda

Benvinguda

Benvolguda família dels esports d’hivern,

L’any 2020, en plena pandèmia de la Covid-19, la Mònica Bosch va agafar el relleu a la presidència federació. Un canvi de Junta Directiva, amb un nou equip, que engegava una nova etapa fins al 2024 amb moltes idees al cap i ganes d’afrontar els reptes. El passat mes de març, la Mònica va acceptar l’encàrrec del Govern de la Generalitat per coordinar l’actual projecte olímpic i paralímpic Pirineus Barcelona 2030 i jo vaig assumir la presidència de la federació, amb els mateixos objectius i ganes que quan em vaig comprometre amb el càrrec de Vicepresident, però amb un valor afegit, liderar l’aposta del SÍ pels JJOO del 2030.

El repte d’organitzar un projecte olímpic i paralímpic a casa nostra, és motiu d’orgull pel conjunt dels catalans i catalanes que estimem i formem part del món de l’esport. Per això, des de la federació oferim suport a la candidatura, perquè lluitem per un nou model d’esdeveniments esportius sostenibles que tenen cura del medi ambient i el nostre entorn.

La crisi sanitària de la Covid-19 ha donat pas a una oportunitat per als esports d’hivern. Ara, més que mai, és moment de potenciar les virtuts que engloben els nostres esports, la majoria practicats a l’aire lliure, en contacte amb la natura, amb distanciament social i ben protegits. Perquè l’esport és salut. I per això, tenim, de la mà dels principals integrants del sector, un calendari ple d’activitats que compleixen amb tots els protocols establerts.

Crec que per superar el complex escenari actual es requereix, entre altres aptituds, valentia, experiència, coneixement i molta capacitat de treball. Ingredients que reuneixen, amb escreix, els companys i companyes que conformen la junta directiva de la qual he format part com a vicepresident els darrers dos anys.

Es tracta del Lluís Breitfuss, Eduard Carol, Carles Blasco, Victor Navarro, Elisabet Pous, Maite Balañà, Francesc Roca, Anna Geli, Rubén Llop, Sergi Rosés, Francesca Torrell, Marc Ordoñez, Judith Lluent, Berta Coll i Aureli Bisbe.

Un període de dos anys al capdavant d’una entitat que ens permetrà continuar treballant per l’esport, en totes les seves vessants. Desenvolupar un projecte esportiu de referència, oferir suport a la candidatura dels JJOO Pirineus Barcelona 2030, potenciar la promoció dels esports d’hivern i impulsar la formació esportiva des de la base fins a la tecnificació i l’alt rendiment, són alguns dels propòsits més essencials.

Afortunadament, la meva extensa trajectòria en el sector empresarial, juntament amb els onze anys que he exercit com a Vicepresident 1r de la federació, m’han permès tenir una àmplia visió tant de la gestió com de l’evolució esportiva dels últims anys d’aquesta entitat. També he constatat l’incalculable valor dels Clubs, alma mater dels esports d’hivern i pedrera dels nostres equips de tecnificació.

Treballar de la mà d’ells, des del més petit al més gran, ens permetrà gaudir d’uns esports d’hivern més forts, competitius, atractius i únics. Està a les nostres mans.

Compto amb tots vosaltres!

David Samper i Falgàs
President de la FCEH