Formació

Tècnic esportiu

Tècnic esportiu

Tècnic esportiu en Esquí Alpí, Esquí de Fons i Surf de Neu

Els cicles d’ensenyaments esportius capaciten per exercir professionalment la matèria esportiva en la modalitat i especialitat cursada. Actualment per esports d’hivern es convoquen cursos d’esquí alpí, esquí de fons i surf de neu.

S’organitzen en cicles de grau mitjà o de grau superior. Tenen una durada entre 750 i 1.540 hores, repartides en un o dos cursos. Una part d’aquestes hores es destina a la formació en un centre educatiu i una altra, a la pràctica en centres de treball.

Els cicles de grau mitjà comprenen dos nivells en el cas de les modalitats esportives regulades per la LOGSE:

  • el primer nivell o cicle inicial, comporta l’obtenció del certificat corresponent
  • el segon nivell o cicle final, comporta l’obtenció del títol de tècnic esportiu en l’especialitat corresponent.

Amb la superació d’un cicle de grau mitjà s’obté el títol de tècnic i amb la superació d’un de grau superior, el de tècnic superior esportiu en l’especialitat corresponent.

Podeu consultar l’oferta dels centres privats al següent buscador.

La Llei de Professionals de l’Esport a Catalunya obliga a que tots els entrenadors, professors i monitors estiguin titulats per poder treballar.

Centres de formació

 

Proves d’accés a Tècnic esportiu en Esquí Alpí, Esquí de Fons i Snowboard

Primer període 

Inscripció: entre el 8 i el 24 de novembre de 2021

Esquí Alpí

Entre el 14 i el 16 de desembre (dates alternatives, del 21 al 23 de desembre)

.

Tècnic esportiu en Patinatge Artístic sobre gel, Hoquei Gel i Cúrling

PATINATGE ARTÍSTIC

La Federació Catalana d’Esports d’Hivern conjuntament amb l’Escola Catalana de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i la Real Federación Española de Deportes de Hielo, organitzen el curs de Tècnic Esportiu de Patinatge Artístic de nivell 1 a Barcelona.

És el primer curs homologat que s’organitza en molts anys i necessari pel compliment de la Llei de Professionals de l’Esport a Catalunya.

Al següent link trobareu tota la informació LINK

 

HOQUEI GEL

Properament

 

CÚRLING

Properament

 

Borsa de Treball per a persones professionals de l’esport i l’activitat física

Aquest 2019 s’ha creat una borsa de treball o, el que és el mateix, un portal que canalitza la relació d’ofertes i demandes de treball vinculades a professionals de l’esport i l’activitat física. I algunes d’elles relacionades amb els esports d’hivern.

La borsa és una iniciativa vehiculada a través de l’Escola Catalana de l’Esport (ECE), que orgànicament depèn del Consell Català de l’Esport (Generalitat de Catalunya), així com del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

 

Enllaços d’interès