Accent català als podis d’una gèlida edició de la Marxa Beret

foto

Amb condicions plenament hivernals, 850 esportistes van disputar aquest diumenge la 39a edició d’aquesta mítica cursa d’esquí de fons. En les tres distàncies, els fondistes catalans van rendir a molt bon nivell ocupant diverses places de podi.

La competició popular d’esquí de fons més multitudinària de l’Estat va arribar aquest cap de setmana a Baqueira Beret amb unes condicions meteorològiques pròpies del rigorós hivern. Molta neu i unes temperatures de fins a -11ºC  en cotes altes que no van alterar la competició.

Després de la Sprint Salomon de dissabte, celebrada en distàncies molt curtes, diumenge va ser el torn de la clàssica Marxa Beret, amb tres distàncies programades. En la més curta, de 10 quilòmetres i que va transcórrer per la zona de Beret i Orri, el català Jaume Pueyo del CEFUC va ser el campió, per davant del company d’equip Gerard Palomo, a 27 segons de Pueyo. En categoria femenina, Maria Sellés del BELLVER també va sortir-ne campiona, acompanyada al podi per una esportista aragonesa i una navarresa.

En la prova intermèdia de 21 quilòmetres, passant per Beret, Orri i Montgarri, Gral Sellés del BELLVER es va emportar la victòria amb molta autoritat, gairebé amb 8 minuts de diferència respecte al seu immediat perseguidor. En dones, la millor catalana va ser Mireia Comellas del PEC, quarta classificada.

I en la distància més llarga i exigent, de 42 quilòmetres, la victòria masculina es va quedar a casa, en mans de Sadurní Betriu. L’esportista català, Cap del Comitè d’Esquí de Fons de la FCEH, va recuperar el títol després que, l’any passat, se li escapés la victòria en l’esprint final. En dones la victòria va ser per a Marta Cester del CAEI, amb poc més de 10 minuts d’avantatge sobre la segona classificada, la francesa Marielle Bigot.

La Marxa Beret d’enguany forma part del calendari de la Copa d’Espanya d’esquí de fons de la RFEDI i del calendari del Circuit de Llargues Distàncies Populars  de la FIS.

 

Enllaços d’interès

Resultats 39a Marxa Beret

Vídeo de la competició