Ander Mirambell, sense reserves al Campionat del Món d’Skeleton

foto

El pilot català de la RFEDH correrà aquest dijous i divendres el seu 9è Mundial a Whistler (Canadà) per posar el punt final a la temporada. El circuit més perillós del calendari i el constant dolor a l’esquena, altres obstacles a superar més enllà dels rivals.  

“Tinc molt a guanyar i poc a perdre. Tinc clar que forçaré la màquina perquè no em vull reservar res”. Així de clar ho té Ander Mirambell poques hores abans d’enfrontar-se al que serà el seu 9è Campionat del Món d’skeleton. Tindrà lloc a Whistler, en territori canadenc, on ja ha viscut grans moments de la seva carrera, com els seus primers Jocs Olímpics Vancouver 2010.

Tot i la seva experiència i evolució en el pilotatge, Mirambell encara la competició amb els dubtes que l’hi crea una lesió d’esquena que el porta acompanyant tota la temporada. “Els problemes amb la vèrtebra em demanen descans, però és l’última prova i s’ha d’anar a totes” aclareix. Una lesió que “principalment em redueix la mobilitat, ja que amb els mateixos recolzaments recorro menys distància”.

A banda dels rivals, que voldran donar-ho tot en una cita tan especial com un Mundial, i dels problemes físics, que ha intentat mitigar amb sessions d’aigua, Mirambell també haurà de tenir en compte el circuit, el més perillós i complex del calendari internacional.

“En general sempre m’he trobat còmode a Whistler i, per sort, aquí la sortida no té tanta importància com en altres circuits”. De fet, el de Whistler és un traçat que potencia la velocitat dels pilots. “El meu rècord personal de velocitat punta és de 141,99 km/h i intentaré batre’l en aquest circuit” assegura el pilot del RCD Espanyol.

Amb aquest context, Ander Mirambell lluitarà per entrar al Top 20, un objectiu que estarà condicionat pel grau de molèstia que noti un cop pujat al trineu. “En la darrera prova, a Calgary, vaig assolir una fita important com era sumar els punts necessaris per continuar en Copa del Món la pròxima temporada. Ara bé, això no vol dir que vingui a Whistler a desconnectar. Vull acabar la temporada amb un somriure”.

Dia i Hora

La prova masculina d’aquest Mundial arrencarà el dijous 7 de març a partir de les 9h del matí al Canadà, és a dir, a partir de les 18h de la tarda a casa nostra. L’endemà es realitzarà la segona part de la prova, amb els mateixos horaris. Es podrà seguir íntegrament en directe pel canal Teledeporte.