Àstrid Fina disputarà els seus segons Jocs Paralímpics a PyeongChang 2018

foto

La barcelonina forma part de la delegació espanyola, seleccionada pel Comitè Paralímpic Espanyol (CPE), que competirà el mes de març a Corea del Sud. Serà la segona experiència olímpica de l’esportista, que lluitarà per la medalla en snowboard cross i banked slalom.

Un cop s’apagui la flama olímpica el pròxim 25 de febrer a l’estadi olímpic de PyeongChang, els ulls seguiran posats en Corea del Sud, ja que unes setmanes després tindran lloc els Jocs Paralímpics. I allà també tindrem representació catalana.

Tal com ha oficialitzat el CPE, Àstrid Fina disputarà els Jocs Paralímpics de PyeongChang entre el 9 i el 18 de març. La delegació espanyola es completa amb tres esportistes més: l’asturià Víctor González (també en snowboard) i el medallista donostiarra Jon Santacana, que competirà amb el seu guia Miguel Galindo (esquí alpí).

Uns JJ.PP. per a la consolidació

L’esportista catalana va debutar als Jocs Paralímpics de Sotxi 2014 en snowboard cross, precisament una modalitat que s’estrenava en aquella edició, amb una satisfactòria 6a posició.

Des de llavors, la catalana ha evolucionat notablement el seu nivell i, en conseqüència, els seus resultats. Tant és així que viatjarà a Corea amb un objectiu clar: lluitar per una medalla. “No serà gens fàcil perquè hi ha un grup de quatre esportistes que tenim un nivell similar, i totes volem el mateix” explica Fina.

El 2017 va sumar una doble medalla de plata a la Copa del Món de La Molina, i aquesta temporada li ha costat trobar la bona línia. “En poc més d’un mes vaig perdre el coneixement dues vegades a causa de caigudes, a Finlàndia i als Campionats d’Espanya. Ha costat trobar les bones sensacions però a les Finals de la Copa del Món IPC van arribar”. En aquesta cita, disputada al Canadà a principis de febrer, va sumar una plata en snowboard cross i un bronze en banked slalom.

Àstrid Fina viatjarà cap a PyeongChang el dia 2 de març, on seguirà els entrenaments fins al dilluns 12, quan debutarà en snowboard cross. El divendres 16 serà el torn de la prova de banked slalom.