El múixing català brilla als Campionats del Món ICF amb dos ors i un bronze

foto

Els Campionats del Món de Canicròs, Bikejoring i Scooter sobre terra de la ICF d’aquest cap de setmana reafirmen l’excel·lent nivell actual dels nostres múixers, amb les medalles d’or de Víctor Carrasco i Enrique Vilchez i el bronze d’Olga Álvarez. Una empenta de motivació tot just començar la temporada.

La localitat de Bierawa, al sud-est de Polònia, va ser testimoni aquest cap de setmana de nous èxits pel múixing català, que continua amb una estela de medalles internacionals que no sembla tenir fi.

Víctor Carrasco era l’esportista de l’expedició catalana amb més opcions i, junt amb la seva gossa Rona, van obtenir una medalla d’or en Bikejoring Sènior, categoria molt exigent i competida. El de Vallbona d’Anoia va haver de fregar la perfecció, amb una primera posició en la mànega de dissabte i una segona en la de diumenge, per endur-se un nou títol mundial.

“No era fàcil perquè veníem amb menys rodatge que la majoria de rivals, però la Rona ha corregut molt bé tot i el recorregut. A la Rona i a mi ens agraden els circuits amb desnivell, i aquest era pla”. Les temperatures viscudes pels participants, més altes de l’habitual en aquesta època de l’any, van beneficiar els esportistes de la FCEH.

Qui també va pujar a l’esglaó més alt del podi el diumenge va ser Enrique Vilchez, que va oferir un rendiment immillorable junt amb el seu gos Helio amb el millor temps en les dues mànegues classificatòries. Primer títol mundial a què s’hi ha de sumar el bronze obtingut la passada temporada als Campionats del Món de la IFSS, precisament disputats també en terres poloneses.

“Volíem millorar la tercera posició dels darrers Campionats i estem realment contents. És un resultat que suma molt i ens fa créixer” destaca Vilchez.

La tercera medalla del cap de setmana va ser femenina, amb una habitual dels podis com a protagonista. La corredora Olga Álvarez va contrarestar una pretemporada complicada, marcada per una lesió, amb la seva característica lluita i entrega. De la mà del seu gos Luck, la barcelonina  va penjar-se el bronze després de remuntar el diumenge.

A més d’aquests podis, Marc Alonso i el seu gos Simba van aconseguir acabar dins del Top 10 en categoria Bikejoring Sènior, concretament en 7a posició, en la seva primera experiència internacional. També en aquesta categoria, Oscar Fco. Muñoz va acabar 19è, Javier Torres 30è i Unai González 35è. En Scooter Sènior, Lidia Cano va ser 18a.

“Tot l’equip ha acabat satisfet més enllà del resultat, ja que per a alguns era el primer campionat internacional que disputaven” ressalta Carrasco.

Els Campionats d’Europa de Múixing sobre terra de la IFSS seran la pròxima cita dels múixers catalans, del 24 al 28 d’octubre a Nybro. Fins a terres sueques hi viatjaran 6 esportistes de la FCEH, entre ells el mateix Víctor Carrasco.

Resultats oficials 

 

Imatges: Via Víctor Carrasco | Iwona Na-Ska