El múixing català treu pit al Campionat d’Espanya de Boborás

foto

En constant progressió any rere any, com demostren les xifres, fins a 20 esportistes de clubs catalans van guanyar medalla al Campionat d’Espanya de Múixing Terra 2019, celebrat el passat cap de setmana a la localitat gallega de Boborás (Ourense).  

La temporada 2017-2018 van ser 15 els esportistes en obtenir medalla; la passada temporada, un més (16); i enguany, la llista s’ha ampliat fins a arribar a la vintena (21 medalles). Les xifres demostren la bona tasca dels clubs catalans i els esportistes, que tornen del Campionat d’Espanya de Múixing Terra amb un significatiu botí sota el braç.

El 7 i 8 de desembre, Boborás (Ourense) va acollir una de les grans proves del calendari, amb l’organització del club ACADE, la Federación Galega de Deportes de Inverno (FGDI) i la RFEDI, amb un total de 319 inscrits.

Així doncs, en la categoria 4 gossos, David Pararol (GOSesport) es va proclamar campió després d’imposar-se en les dues mànigues, mentre que en 4 gossos nòrdics el veterà Lázaro Martínez (GOSesport) va penjar-se la plata.

En scooter 2 gossos, Daniel Artero (CCLF) va sortir-ne vencedor amb 29 segons d’avantatge respecte al segon, així com Enrique Vilchez (AEM), que es va imposar en la categoria scooter 1 gos. En aquesta mateixa modalitat, el júnior Eric Hurtado (GOSesport) va penjar-se el bronze, mentre que en scooter 1 gos femení, Sofia Recio (CCLF) i Anna Guijarro (GOSesport) van acabar campiona i subcampiona, respectivament.

Tant o més prolífica va ser la modalitat bikejoring on, sense anar més lluny, el podi masculí i femení va estar copat per esportistes de casa nostra. Victor Carrasco (AEM) va ser el millor, seguit dels seus companys de club, Marcel Gual i Marc Alonso. En dones, Marta Barrufet (CCLF) es va endur el títol per davant de Lali Masriera (AEM) i Sandra Bendig (CCLF).

En la categoria mixta de gossos nòrdics, Meritxell Reynés (AEM) va ser segona, seguida per Moisés Valero (GOSesport). I en bikejoring dones veteranes, Natàlia Camps (GOSesport) va penjar-se l’or en superar la també catalana Laura Cuatrecases (CCLF).

I tot i que en menys quantitat, la modalitat canicròs també va ser positiva per als esportistes catalans. Santi del Valle (AEM) es va quedar a les portes de pujar al podi, fet que sí que va aconseguir Luis Guilera (GOSesport) en categoria júnior amb una plata. També amb la medalla de xocolata va acabar Marcel Reymundi (AEM) en veterans, mentre que el jove Asiel Wernli (VIC) va ser el campió en infantil.

També va pujar al podi Olga Álvarez (AEM), medalla de plata després d’una intensa i igualada lluita amb la campiona, la gallega Monica Touriño. I en veteranes, Laura Cuatrecases (CCLF) va acabar subcampiona, sent així l’únic esportista que va aconseguir pujar dues vegades al podi. 

A més d’aquestes distàncies, totes elles disputades de forma individual, el campionat també va comptar amb una prova de relleus amb tres integrants per a cada equip. Catalunya va acabar cinquena, gràcies al treball de Laura Cuatrecases, Francisco Justícia i Marta Bosch.

Enllaços d’interès

Resultats oficials

Àlbum d’imatges

a

Crèdits d’imatge: FGDI