El projecte olímpic Barcelona Pirineus enceta una nova etapa

foto

Avui la Federació Catalana d’Esports d’Hivern hem estat presents en la primera reunió de la Taula de Treball per a la candidatura Barcelona-Pirineus. L’acte, convocat per la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, l’Hble. Sra. Neus Munté, ha començat a les 11 del matí al Palau de la Generalitat.

La segona quinzena de març celebràvem que els esportistes poguessin seguir somiant amb uns Jocs Olímpics d’Hivern a casa nostra. Ho fèiem després que l’Ajuntament de Barcelona no donés per tancada la seva implicació en el projecte olímpic Barcelona Pirineus, com així queda palès en l’informe de la Comissió no Permanent del Consell Municipal d’estudi de la candidatura Olímpica i Paralímpica dels Jocs d’Hivern de Barcelona-Pirineus.

De fet, la Comissió i l’escolta activa que es va fer per part de l’Ajuntament de Barcelona van servir perquè la institució reconsiderés el seu posicionament inicial de reticència.

Segons el President de la Comissió d’Estudi, Jaume Collboni, “les circumstàncies actuals no permetien plantejar el projecte olímpic de cara a l’any 2026, però Barcelona no renuncia a viure de nou l’aventura olímpica en el futur”.

Va ser llavors quan el Govern de la Generalitat, mitjançant la Secretaria General de l’Esport, va assumir el lideratge del projecte -al que la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) resta a total disposició.

“És l’hora d’unir esforços i continuar treballant amb entusiasme per fer dels esports d’hivern un repte conjunt, com diu el lema de la FCEH. Serà indispensable potenciar les accions i sinèrgies entre Barcelona i Pirineu. Com també, caldrà que el procés que iniciem creï noves iniciatives que es tradueixin en beneficis socials, econòmics i ambientals per ambdues parts” afirma el President de la FCEH, Oscar Cruz.

En la Taula de treball en qüestió s’han exposat les conclusions de la comissió d’estudi per part de l’Ajuntament de Barcelona; s’ha fet una proposta de creació i funcionament de la Taula de Treball per a la candidatura Barcelona-Pirineus; i se’ns ha encomanat, a la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, la realització d’un estudi d’oportunitats.

Una tasca que prenem agraïts i il·lusionats per seguir avançant en el projecte olímpic i paralímpic a casa nostra, una nova oportunitat que es presenta en l’horitzó de l’esport català.

Un nou escenari on la FCEH es continua posant a disposició de totes les institucions implicades, Generalitat de Catalunya, Ajuntaments de Barcelona i del Pirineu, i agents del sector. A més “d’apostar fermament per la formació dels nostres esportistes perquè estiguin preparats per participar amb garanties d’èxit en uns Jocs Olímpics a Catalunya” explica Oscar Cruz referint-se a la vessant esportiva.