Els catalans copen els podis dels Campionats d’Espanya d’esquí de fons

foto

En un dels caps de setmana més freds de l’any, l’estació lleidetana de Tuixent La Vansa ha acollit els Campionats d’Espanya d’esquí de fons, on s’hi han reunit més de 60 corredors catalans.

Tots ells han hagut de fer front a unes condicions meteorològiques complicades, especialment el diumenge, on no ha parat de nevar i bufar el vent en tot el matí i s’ha hagut de modificar el circuit.

Tot i així, els catalans han centrat el protagonisme, ocupant places de podi en pràcticament totes les categories.

img_1514“El treball base ha anat molt bé. No hem vingut aquí com a selecció catalana sinó a través dels clubs, i això ha fet que poguessin venir més catalans a participar. En línies generals els resultats són molt positius, amb podis a totes les edats, i hem aconseguit cinc de les sis places per competir al Trofeu Topolino” ha valorat l’entrenador del Centre de Tecnificació de la FCEH Parc del Segre, Marc Puigsubirà.

Així doncs, pel que fa a les curses en modalitat sprint del dissabte, Marc Colell del CEFUC (2:13.56) va acabar segon en categoria U12, mentre que el podi femení va estar copat 100% per catalanes: Martina Selles del BELLVER (2:36.04) va guanyar per davant de Berta Guitart del CENA (2:37.45) i Laia Selles del BELLVER (2:46.39).

En U14, segona posició per Bernat Selles del BELLVER (2:18.38) amb Aniol Borrell del P.E.C. (2:14.50) per darrere. Per part femenina, Jana Selles del BELLVER (2:15.12) va guanyar per davant de Claustre Montaner del CENA (2:16.54).

Doblet català al podi també en U16 masculí, on Jaume Pueyo del CEFUC (1:58.86) va superar a Martin Morales del BELLVER (1:57.13).Entre les noies, triplet al podi amb Maria Iglesias de l’ANEC (2:03.62) aconseguint la victoria per davant de Martina Barres del P.E.C. (2:03.54) i de Maria Selles del BELLVER (2:04.53).

En categoria U18-U20 masculí, Gral Selles del BELLVER (2:59.09) es va endur la victòria, mentre que en dones Lydia Iglesias de l’ANEC (4:04.07) va guanyar per davant de Paula Martinez del CENA (4:11.38). I en categoria sènior femenina, títol per a Marta Cester del CAEI (4:05.73).

img_1538

Pel que fa a la modalitat clàssica de diumenge, també moltes medalles han caigut cap al bàndol català. En U12 masculí, Marc Colell del CEFUC (13:20.05) s’ha endut el títol, amb Pablo Moreno del CAEI (13:31.29) en tercera posició.

En fèmines, triplet català al podi encapçalat per Martina Selles del BELLVER (15:14.91) superant a Aran Plana del BELLVER (15:36.76) i a Berta Guitart del CENA (15:37.30).

En categoria U14, el català Bernat Gabarro del CEFUC (24:00.96) s’ha colat al podi com a tercer. I en la mateixa categoria Claustre Montaner del CENA (13:01.58) ha guanyat amb Jana Selles del BELLVER (13:52.61) tancant el podi.

En U16, doblet català amb victòria per a Jaume Pueyo del CEFUC (29:12.44) i Miquel Auladell del P.E.C. (29:35.49) just per darrere. En fèmines, altra vegada triplet amb Maria Iglesias de l’ANEC (15:56.72) obtenint en títol per davant de Maria Selles del BELLVER (16:42.12) i de Martina Barres del P.E.C. (16:48.64).

Parlant de podis 100% catalans, també n’hem vist un altre a U18 masculí, on Marc Vidal de l’ANEC (44:19.81) ha estat el més ràpid superant a Gral Selles del BELLVER (44:28.06) i a Francesc Colell del CEFUC (44:52.26). En fèmines, ha pogut pujar al podi com a segona Paula Martinez del CENA (35:15.58).

En U20, Jordi Majoral del CEFUC (48:02.46) ha pogut ser tercer, mentre que Lydia Iglesias de l’ANEC (31:23.81) s’ha proclamat vencedora.

Precisament, com es pot veure Lydia Iglesias ha estat una de les grans protagonistes del cap de setmana, amb una doble victoria que confirma el seu talent.

img_1643“El circuit sprint es podia gaudir molt perquè no era gaire dur. Tenia una pujada que és on vaig aprofitar per treure avantatge i acabar primera” ha explicat la campiona.

Pel que fa a la prova clàssica, “amb els canvis de circuit d’última hora no sabíem com aniria però amb el pas dels participants la traça ha millorat i s’ha pogut córrer ràpid tenint en compte les condicions. La veritat és que acabo molt satisfeta”.

I ja en les categories més grans, Sadurní Betriu del CEFUC ha estat segon en Senior, mentre que Marta Cester del CAEI (48:35.88) ha guanyat. Per últim, en Master Homes 1 doble representació catalana al podi: Jérémie George del P.E.C. (1h 02:27) ha guanyat amb Ricard Miquel Ferran del P.E.C. (1h 08:37) tercer.