Els esports d’hivern, commocionats per la pèrdua d’Israel Planas

foto

El dimecres, Israel Planas va ser víctima d’un infart cerebral greu poc després d’arribar dels Mundials de Sierra Nevada. Malauradament avui a les 16.00h ens ha deixat després de lluitar durant gairebé dos dies entre la vida i la mort. El nostre condol i suport a tota la seva família i amics en aquests duríssims moments.

El català, de 41 anys, va ser col·laborador de la FCEH i actualment, era el màxim responsable de l’equip d’snowboardcross de la Real Federación Española de Deportes de Invierno des de la temporada 2011-2012. Després de l’èxit als Campionats del Món de Sierra Nevada, on els seus esportistes Lucas Eguíbar i Regino Hernández van aconseguir medalles de plata, es trobava descansant uns dies a Barcelona abans de continuar la temporada. La seva pròxima parada era a Veysonnaz, Suïssa, on es disputa l’última de les proves de la Copa del Món d’snowboardcross.

Entre els seus èxits com a entrenador, destaquen el globus de vidre de Lucas Eguíbar  aconseguit a la final de Copa del Món de La Molina l’any 2015, el diploma olímpic a Sotxi 2014 aconseguit també per Lucas, i el subcampionat del món d’SBX individual i per equips que aconseguien en Lucas Eguíbar i Regino Hernández la semana passada davant de l’afició de Sierra Nevada.

En la seva etapa com a esportista, Planas es va proclamar campió d’Espanya en nombroses ocasions, en les modalitats de gegant, snowboardcross i wakeboard. A més, va ser pioner en l’especialitat d’snowboard i durant dues temporadas, 1997 i 1998, va disputar 5 copes del món.

A més d’un gran esportista, també era un gran comunicador. Planas va participar i promocionar l’esport com a presentador de televisió en programes com “Temps de Neu” de TV3 i a la cadena Neox en els Extreme Games. També va ser comentarista en diverses emissores de ràdio.

El President de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Oscar Cruz, ha declarat que “l’Isra era un gran tècnic i una excel·lent persona. Era un home positiu, agradable i sempre alegre, la seva força ens impregnava a tots. Va portar l’snowboard espanyol al més alt nivell possible. Descansa Israel, el meu condol per a la familia”.

En les activitats organitzades per la FCEH d’aquest cap de setmana es farà un minut de silenci per recordar l’Israel i recolzar als seus familiars, amics i coneguts.

Descansa en Pau Israel