Els fondistes catalans planten cara a l’elit europea a les Finals OPA Cup

foto

Baqueira Beret va viure aquest cap de setmana tres dies d’intensa competició amb la participació de 140 esportistes d’esquí de fons d’arreu d’Europa. Els fondistes catalans van lluitar amb rivals de gran nivell en les tres proves previstes.

Del 16 al 18 de març, l’estació de la Vall d’Aran va ser escenari de les Finals OPA Cup, on s’hi va donar cita l’elit europea de l’esquí de fons i on van participar diversos esportistes catalans, tant de l’equip RFEDI com del grup de seguiment RFEDI i de Centres de Tecnificació seleccionats per l’equip estatal.

Divendres es va donar el tret de sortida a la competició amb la prova sprint, la més explosiva on els esportistes recorrien entre 1,4 i 1,6 km segons la categoria en un traçat format per rampes de pujada inicials, que li aportaven un component tècnic, i un tram de baixada final abans d’arribar a meta.

En sènior, Marta Cester va quedar 32a amb Lydia Iglesias just al darrere, mentre que en homes Sergi Brau va ser 44è. En categoria U20, Maria Iglesias va ser 22a i Maria Sellés 24a, mentre que Gral Sellés va ser el millor classificat en homes sent 26è, amb Jaume Pueyo 30è, Cesc Colell 31è i Gerard Palomo 32è.

L’endemà va ser el torn de la prova de distància en estil clàssic, on els participants havien de completar diverses voltes, en funció de la categoria, a un traçat de 5 km. En categoria sènior, Lydia Iglesias va acabar 31a, just davant de Marta Cester, en 10 km, mentre que els homes sènior van completar 15 km i Sergi Brau va ser 41è.

En categoria U20, les dones havien de realitzar una volta al circuit on Maria Sellés va entrar en 20a posició, amb Maria Iglesias 23a. En canvi, els homes donaven dues voltes (10 km) i el més ràpid entre els catalans va ser Jaume Pueyo, 25è classificat, per davant de Gral Sellés (29è), Cesc Colell (30è) i Gerard Palomo (31è).

Amb el cansament present a les cames, els esportistes van afrontar diumenge el darrer dia de competició d’aquestes Finals OPA Cup, amb la prova de persecució preparada per oferir un últim espectacle. El circuit, de 5 km, estava format per tres fortes rampes de pujada que aportaven dificultat tècnica i duresa a la prova, a més de l’altitud, ja que els esportistes arribaven als 1.850 metres del Pla de Beret.

En categoria sènior, Marta Cester va ser 29a i Lydia Iglesias 30a en 10 km, mentre que Sergi Brau va ser 39è en 15 km. I en categoria U20, Maria Iglesias va completar els 5 km en 20a posició i Maria Sellés en 21a, mentre que en homes el més ràpid sobre el difícil traçat de Baqueira va ser Jaume Pueyo, 25è, amb Gral Sellés 26è, Gerard Palomo 28è i Cesc Colell 29è.

“Les Finals OPA Cup eren una bona oportunitat d’aprenentatge per als nostres esportistes U18, que no hem d’oblidar que competien en categoria U20. Els temps de pèrdua respecte dels primers no han estat molt rellevants i ha estat un cap de setmana molt bo per agafar rodatge i seguir millorant i treballant fort” valora el tècnic de l’equip català, Marc Puigsubirà.

La competició de Baqueira Beret estava marcada en vermell al calendari pels esportistes, però no és l’última cita destacada del calendari, ja que aquest pròxim cap de setmana tindran lloc els Campionats d’Espanya, sempre amb protagonisme català, a Candanchú.

 

Enllaços d’interès

Resultats