Els fondistes catalans U16, U18 i U20 preparen la temporada a tota marxa

foto

42Una dotzena d’esportistes catalans tecnificats, que es troben en plena preparació de la temporada d’esquí de fons, van realitzar a La Molina a l’octubre l’última de les seves concentracions. A un mes de la primera competició, el tècnic Marc Puigsubirà es mostra optimista amb el rendiment dels seus.   

Sierra Nevada als mesos de juliol i agost, Prades al setembre i la darrera, a finals d’octubre a La Molina. Aquestes han estat les concentracions que, de moment, han dut a terme els esportistes tecnificats de la FCEH d’esquí de fons en categoria U18 i U20, que també ha comptat amb la companyia d’alguns U16 en certs moments.

“Estem complint les previsions. Anem en la línia correcta”

Satisfet, així es mostra l’entrenador del Centre de Tecnificació d’esquí de fons de la FCEH, Marc Puigsubirà, que controla i prepara els seus esportistes perquè arribin bé a les primeres competicions. De fet, posar a punt el físic per a les exigents curses és un dels principals objectius d’aquestes concentracions. “Treballem força de gimnàs, rollerski clàssic i patinador, exercicis d’habilitat, córrer amb bastons, travesses de muntanya, bicicleta… I moltes sessions de vídeo per treballar la tècnica. Realitzem tot tipus d’activitats per tal que els esportistes arribin forts quan toqui”.

Amb la propera concentració prevista per mitjans de novembre a Itàlia, ja sobre neu, el calendari ja marca una primera data important: el primer cap de setmana de desembre, on els nostres fondistes es desplaçaran a Prémanon, a França, en una cita de molt nivell. Serà, de fet, una competició classificatòria per a les primeres Copes d’Europa de la temporada.

En total, el gruix d’esportistes està format per 7 en categoria U18, com són Gerard Palomo, Cesc Colell, Jaume Pueyo, Maria Iglesias, Maria Sellés, Martina Barrés i Pol Riu. A tots ells s’hi sumen dos membres U20, Gral Sellés i Paula Martínez, dins del programa compartit amb la RFEDI. Però, a part, també cal sumar-hi la participació en aquests entrenaments de tres cadets U16: Martin Morales, Marta Moreno i Miquel Auladell.

Les competicions encara no han començat, però ja tenim els nostres esportistes a ple rendiment i el que és més important, amb la motivació pels núvols davant d’una temporada 2017/2018 que segur ens donarà grans alegries.