Els patinadors de velocitat FCEH agafen embranzida al Finstral Trophy

foto

Un any més, els esportistes de la FCEH van aprofitar la competició italiana per agafar experiència en totes les categories. La de Collalbo és la primera aturada d’una concentració que ara els portarà a Baselga di Pinè, on el Nil Llop i l’Ainoa Carreño competiran al Campionat del Món Júnior ISU.

Un pas més cap endavant dels patinadors de velocitat de la FCEH, que aquest passat cap de setmana van mostrar-se altament competitius al 37º International Junior Meeting Finstral Trophy. A la localitat de Collalbo, al nord d’Itàlia, l’equip va demostrar, en totes les seves categories, que té moltes pàgines per escriure en el futur.

Els joves però experimentats patinadors Júlia Espín, Nil Llop i Ainoa Carreño (equip RFEDH) van confirmar els pronòstics amb victòries per a tots ells. En categoria Júnior D, Júlia Espín va acabar primera de la modalitat All Round (suma de totes les distàncies disputades) després d’imposar-se en les quatre distàncies i marcar un nou rècord de la prova en 500 metres.

En Júnior B, un cada vegada més recuperat Nil Llop va ser el més ràpid en totes les distàncies i va registrar una nova PB (marca personal) en els 1.500 metres. En la mateixa categoria, Ainoa Carreño també va obtenir la victòria.

En U23, Natàlia Vidal va marcar una nova marca personal en 3.000 metres i el madrileny Alexander Rezzonico va ser segon en Júnior C, el primer podi que aconseguia en gel.

A més d’aquests, a la pista de Collalbo, la més ràpida del circuit a l’aire lliure, també hi van córrer un grup de joves patinadors d’11 i 12 anys que competien pel club Barcelona Short Track.

Tots ells van poder viure la seva primera experiència en long track i, fins i tot, algun va aconseguir pujar al podi. És el cas d’Ona Rodríguez, primera en All Round de la categoria Júnior E, i de Sergi Álvarez, tercer classificat en Júnior E.

“Llàstima de les condicions meteorològiques que ens hem trobat perquè feia la pista bastant més lenta. Tot i això, els resultats han estat magnífics” valora el cap de comitè de patinatge de la FCEH, Rubén Llop.

A més, la Federació Italiana va aprofitar l’avinentesa per homenatjar a la tècnica del programa de tecnificació de la FCEH, Sandra Gómez, pel seu lideratge i treball tot i les dificultats d’accés al gel.

Un compromís de primer nivell

Sense temps per a gaire descans, el grup ja es troba a Baselga di Pinè, on esperen dues cites de màxima exigència. Tant Ainoa Carreño com Nil Llop correran la Final de la Copa del Món Júnior ISU, aquest pròxim cap de setmana, mentre que del 15 al 17 de febrer disputaran el Campionat del Món Júnior ISU.

 

Enllaços d’interès

Classificació Finstral Trophy