Espectacle assegurat a Tuixent-La Vansa amb els Campionats de Catalunya de Fons

foto

Els millors esportistes catalans d’esquí de fons es donaran cita aquest cap de setmana a l’estació lleidatana, que els rebrà amb importants gruixos de neu. Dissabte serà el torn dels relleus i diumenge, dels individuals.

Enmig d’aquest històric temporal que està portant neu a molts racons de Catalunya, aquest cap de setmana arriba una de les proves més interessants del calendari. Els sempre atractius Campionats de Catalunya d’Esquí de Fons se celebraran a l’estació d’esquí nòrdic de Tuixent-La Vansa.

Precisament, l’estació lleidatana és aquests dies més fidel que mai al sobrenom que l’acompanya, el de Lapònia Catalana, ja que acumula excel·lents gruixos de neu que asseguren unes fantàstiques condicions per celebrar la competició, que compta amb l’organització del club CENA.

Dissabte s’obrirà la jornada amb la modalitat de relleus, on tindrem categoria infantil d’U6 a U14 i absoluta, d’U16 a màster. A les 10.00 del matí es donarà la sortida als primers equips, que hauran de realitzar un primer relleu en tècnica clàssica i un segon i tercer amb tècnica lliure.

En canvi, diumenge serà el torn dels Campionats de Catalunya Individuals, celebrats en tècnica lliure i amb circuits que aniran dels 2,5 quilòmetres, per als U10 i U12, fins als 15 quilòmetres per a les categories de més edat. També a les 10.00 arrencarà la competició amb les categories més petites i a les 12.00 està previst el tancament de cursa, amb el posterior repartiment de premis a partir de les 12.30. Entre els inscrits no hi faltaran molts dels esportistes que conformen l’equip de tecnificació català.

Així doncs, tant els protagonistes com l’escenari de la competició (com es pot veure en la imatge inferior, d’avui dijous) ja estan preparats per decidir la sort dels guanyadors d’aquest any.

 

Enllaços d’interès

Nota informativa dels Campionats de Catalunya Relleus

Nota informativa dels Campionats de Catalunya Individuals