Fins a 16 múixers de la FCEH pugen al podi dels Campionats d’Espanya a Polientes

foto

La cita estatal celebrada el passat cap de setmana a Cantàbria va alçar alguns múixers catalans entre els millors de la seva categoria, amb 5 medalles d’or incloses. En total, l’equip català suma un podi més que en la mateixa competició de la temporada anterior. 

El calendari de múixing i canicròs no s’atura i després de l’èxit aconseguit pels esportistes catalans en competicions internacionals, el passat cap de setmana van tenir lloc els Campionats d’Espanya de Múixing sobre Terra al municipi de Polientes.

Fins a 300 esportistes i 450 gossos es van reunir en aquesta zona càntabra per disputar-se els títols estatals, que van tornar a tenir un marcat accent català. Un bon gruix dels nostres representants van lluitar per les posicions d’honor durant els dos dies de competició, marcats per l’intens fred.

Absent en l’edició de 2017, el campió mundial Víctor Carrasco (A.E.M.) va tornar a la cita com en ell és habitual, comandant la classificació en categoria Bikejoring Sènior. Amb un temps de 13’25, Carrasco va endur-se el títol en un podi completat per dos corredors més de la FCEH i companys de club: Marc Alonso i Marcel Gual. “Estic molt satisfet amb el rendiment en un final de temporada de múixing terra amb molts bons ritmes. I a més hem recuperat el títol” destaca Carrasco.

Com va quedar reflectit, no hi ha dubte que el bikejoring és una modalitat marca de la casa, ja que al podi íntegrament català dels homes se li suma el de les dones. Lali Masriera (A.E.M.) va proclamar-se campiona d’Espanya amb 15’34 superant Marta Barrufet i Sandra Bendig, ambdues del CCLF.

Un domini en bikejoring que també es va estendre entre els corredors veterans, on Natàlia Camps (GOSCAT) va imposar-se amb 15’58 davant la seva companya de club, Anna Mimó. Encara en bikejoring però amb 1 gos nòrdic, Pablo Ruiz Garcia (GOSCAT) va ser el més ràpid amb el recent campió del món, Moisés Valero (A.E.M.) segon. En dones, segona posició de Meritxell Reynés i tercera de Maria José Rubio, ambdues de l’ A.E.M.

En Scooter amb 1 gos, Enrique Vilchez (A.E.M.) va confirmar els pronòstics i es va endur una victòria folgada amb 15’15. Per la seva part, en la sempre altament competida categoria de Canicròs Sènior, Santi del Valle (A.E.M.) va acabar tercer classificat. En fèmines, la campiona mundial Olga Álvarez (A.E.M.) va quedar subcampiona.

Més enllà dels podis, 13 múixers més de la FCEH van acabar dins del Top 10. Un sòlid equip de corredors que ja dóna indicis de mantenir-se en el futur, com demostra la segona posició obtinguda per Luis Guilera (GOSCAT) en Canicròs Júnior i la tercera d’Eric Hurtado (GOSCAT) en Scooter Júnior amb 1 gos.

Resultats oficials

 

Imatges: Anna Sorroche | Lali Masriera | Marcel Gual