La FCEH renova la col·laboració amb FGC i el seu grup d’estacions

foto

La Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) ha refermat aquest matí el seu acord amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que ha reportat nombrosos beneficis els darrers anys. Entre ells, el de seguir augmentant la promoció i difusió de l’esquí, amb les 5 estacions gestionades per FGC com a protagonistes.

La FCEH i FGC han fet pública la seva entesa amb un nou acord de col·laboració per a la temporada 2018-2019 que es manté en la línia de les accions realitzades els darrers anys. La renovació del conveni ha tingut lloc a la seu de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, a Barcelona, amb la presència dels corresponents presidents de la FCEH i FGC, Oscar Cruz i Ricard Font, respectivament.

Amb una nova temporada d’esports d’hivern per endavant, el creixent nombre de practicants d’esports de neu i, en conseqüència, l’augment de visitants a les 5 estacions catalanes del Grup FGC ha estat un dels temes més comentats.

Amb gruixos de neu que ambdues parts esperen viure novament aquest pròxim hivern, les estacions de La Molina, Vall de Núria, Valler 2000, Espot Esquí i Port Ainé van sumar la passada temporada fins a 714.535 persones, sent La Molina la que més esquiadors va rebre amb 376.139 (un augment del 14%).

Entre els diferents aspectes inclosos en l’acord de renovació del contracte, destaca la notable difusió que continuarà realitzant la FCEH de l’actualitat que rodeja les estacions del Grup FGC a través dels seus portals informatius, com les xarxes socials i la Revista Esports d’Hivern.

Un any més, l’aposta de la FCEH i la predisposició de FGC per continuar organitzant competicions de tots els nivells a les seves estacions és un altre dels punts més significatius de l’acord.

A més, les estacions gestionades per FGC segueixen estant a disposició dels esportistes catalans tecnificats per tal que es puguin entrenar en les millors condicions. Precisament, alguns d’aquests esportistes de la FCEH estaran presents en les competicions, que una temporada més, celebraran les estacions del Pirineu Català que pertanyen al Grup FGC.

Amb una intensa temporada per davant, l’esquí de competició tornarà a ser una perfecta eina de promoció a partir de la qual potenciar el desenvolupament del territori i seduir a futurs usuaris, que han d’assegurar la viabilitat dels esports d’hivern i el seu negoci.

“Des de la FCEH valorem significativament que es mantingui aquesta vinculació amb FGC i les seves estacions. Crec que és una via imprescindible per fer créixer els esports d’hivern a casa nostra” destaca Oscar Cruz.

Un treball conjunt d’ambdues parts que es desenvolupa en un moment clau pels esports d’hivern a Catalunya, amb una candidatura olímpica Pirineus – Barcelona sobre la taula. En aquest sentit, el president d’FGC, Ricard Font, ha expressat el seu desig per “ajudar a fer possible aquesta fita, ser còmplices, cooperadors necessaris i tractors d’aquesta candidatura de país pels efectes positius que pot suposar des del punt de vista econòmic, social i esportiu”.