La Federació

Benvinguda

Benvinguda

foto

Benvolguda família dels esports d’hivern,

Estem a punt d’encetar una temporada especial, amb els Jocs Olímpics i Paralímpics de Pyeongchang en l’horitzó, el proper mes de febrer i març. Serà, sens dubte, el punt culminant per a molts esportistes, després de quatre anys treballant de valent per arribar en les millors condicions a la cita olímpica, la realització d’un somni. Encara resten tres mesos i molts dels nostres esportistes encara han de donar el cop definitiu per arribar a Corea, els desitgem la sort que mereixen i estem convençuts que la representació Catalana serà la més important de tot l’Estat.

Estem, doncs, en una època en què a casa nostra respirem l’esperit olímpic, i no només pel que pugui passar a Pyeongchang, sinó també perquè aquests darrers dies hem celebrat, amb agradable nostàlgia, els 25 anys de Barcelona-92 i, també, perquè el projecte Barcelona- Pirineus segueix endavant. La Generalitat de Catalunya, encapçalada per la Secretaria General de l’Esport, ha encarregat a la nostra Federació un estudi d’oportunitats de la possibilitat d’organitzar uns Jocs Olímpics i Paralímpics a Catalunya. Treballarem fort i posarem sobre la taula tots els “pros” que puguem per donar una empenta definitiva al nostre Pirineu i als nostres Esports.

Una temporada de neu i gel marcada per la cita olímpica però que no ha de fer ombra a altres cites d’interès. Novament, el Pirineu Català ha estat escollit per celebrar importants competicions a escala tant estatal com internacional. Un fet que demostra la qualitat organitzativa de Clubs, Estacions i Institucions, símbols del nostre territori. Tornarem a celebrar la Copa del Món d’Snowboard Cross FIS  a La Molina, ja una clàssica de la FIS World Cup; i uns dies després també a La Molina, les noies de la Copa d’Europa faran dos Gegants, on veurem a les nostres Júlia, Núria i Anna barallant-se amb les millors joves d’arreu del món.

A més, els Campionats d’Espanya de Trineu amb Gossos a Baqueira Beret arribaran uns dies després d’una altra clàssica, la Marxa Beret, símbol de les curses de llarga distància en el fons Europeu. I tancarem el calendari internacional amb una altra gran competició d’Esquí de Fons, les Finals de la Copa d’Europa FIS que farem a Beret.

Parlem, un any més, d’un ampli calendari de competicions de la FCEH que ja ha arrencat per a algunes de les disciplines. Agraïm la ingent tasca realitzada pels més de vuitanta Clubs que conformen l’entramat federatiu per tal de disposar d’un enorme planter d’Esportistes, a més de la feina social que duen a terme i l’oferta de competicions que presenten. Una peça fonamental de l’engranatge.

Molta neu i bona temporada a tothom!

Oscar Cruz,
President de la FCEH

A 15 de novembre de 2017