L’equip català d’esquí de fons competeix a bon nivell a la OPA Cup de Prémanon

foto

Els esportistes catalans, representant la RFEDI, van defensar-se en una prova de nivell com la celebrada en terres franceses, amb els millors especialistes U20 de l’Europa Central. Jaume Pueyo i Maria Iglesias van ser els millors classificats.

Altre cop a Prémanon, on una setmana abans hi havien disputat una prova FIS, els joves tecnificats catalans van tornar a posar-se un dorsal en aquest inici de temporada. En aquest cas, va ser en el marc d’una OPA Continental Cup Júnior (el que s’entén com una Copa d’Europa amb participació dels països centreeuropeus). I tot i el nivell dels rivals, els nostres esportistes van donar-ho tot per obtenir una bona classificació.

La primera i única prova celebrada va ser dissabte, ja que la programada per diumenge va ser anul·lada degut al vent, que podia posar en perill la seguretat dels corredors. En els 10 quilòmetres masculins, el Jaume Pueyo va ser 66è, per davant del Cesc Colell, 76è, i del Gerard Palomo, 77è. En els 5 quilòmetres femenins, la Maria Iglesias va fregar el Top 25  amb una 26a posició, mentre que la Maria Sellés va ser 45a.

Cal recordar que els esportistes catalans en qüestió són U18, i competeixen en proves, com la d’aquest cap de setmana, amb rivals U20. “Estem en progressió continua i ara sabem on estem respecte als millors esportistes de centre Europa, amb francesos, alemanys, italians, austríacs etc. Hem treballat bé i ara es tracta de continuar amb constància per disminuir les diferències amb els primers classificats. Són esportistes amb molt marge de millora, ja que encara els queden 2 o 3 anys dins de la categoria Júnior (U18-U20)” explica el tècnic de l’equip català, Marc Puigsubirà.

El pròxim cap de setmana alguns d’ells repetiran participació en una OPA Cup, concretament a St. Ulrich. Fins a Àustria i representant a la RFEDI s’hi desplaçaran la Paula Martínez, la Maria Iglesias, la Maria Sellés, el Jaume Pueyo, el Cesc Colell i el Gral Sellés. La resta de tecnificats catalans d’esquí de fons competiran a la Copa d’Espanya Naut Aran Skating, a Baqueira Beret.

Enllaços d’interès

Classificació masculina

Classificació femenina