Lydia Iglesias participarà als Campionats del Món Júnior d’esquí de fons a Park City (EEUU)

foto

La fondista catalana disputarà, del 31 de gener al 5 de febrer, els Campionats del Món Júnior. El traçat de Soldier Hollow de Park City serà l’escenari dels Nordic Junior and U23 World Championships, com també ho va ser dels JJOO de Salt Lake City al 2002. 

Iglesias, del club ANEC, s’enfronta a la cita després d’haver revalidat els títols de campiona d’Espanya en tècnica clàssica i sprint de la categoria U20 femení. Ambdos els va aconseguir a l’estació lleidetana de Tuixent-La Vansa.

La corredora s’ha estat preparant al premundial de Passo Lavaze. A la cita italiana va acumular forces hores d’entrenaments i va acabar la setmana amb els Campionats d’Àustria. “Va ser una competició ràpida i la veritat és que m’hi vaig trobar molt bé”. A més, “després vaig volar dos dies a casa on vaig poder seguir entrenant bé i descansant una mica” comenta la Lydia.

El dia 27 ja va volar cap a Utah i des d’aleshores ha estat reconeixent una pista que “m’agrada bastant ja que és dura però no gaire tècnica”.  Demà s’estrenarà en disciplina sprint, el dimecres correrà els 5 quilòmetres en estil lliure i el divendres competirà en skiathlon, amb 5 quilòmetres en estil clàssic i 5 quilòmetres en estil lliure.

Precisament, serà el bateig de la catalana en skiathlon, un debut que espera amb moltes ganes. “Sortir en massa sempre ajuda a controlar en mesura del possible el ritme de les contrincants i saber com va més o menys durant tota la cursa”.

“Mai havia participat en un mundial júnior i el nivell aquí és altíssim. Haver vingut ja era el meu objectiu principal, ara vull competir el millor possible. M’agradaria fer un bon paper i correré amb aquesta idea al cap. Sé que serà difícil ja que m’enfrontaré amb les millors de cada país, però ho intentaré” conclou.