Maurizio Marcacci, incorporació de luxe en l’equip tècnic d’Esquí Alpí de la FCEH

foto

L’experimentat tècnic italià serà nou entrenador de l’equip de tecnificació català a partir de la pròxima temporada. Marcacci, que ha aconseguit nombrosos podis en Copa del Món com a entrenador, ja va dirigir durant una dècada l’equip espanyol femení encapçalat per Carolina Ruiz i Mª José Rienda.

En la línia del salt qualitatiu pretès per la Federació Catalana d’Esports d’Hivern en les seves estructures de tecnificació, la FCEH ha arribat a un acord amb l’italià Maurizio Marcacci. El tècnic s’incorporarà com a entrenador de l’equip de tecnificació d’esquí alpí català a partir de la pròxima temporada 2019-2020.

Recentment, Marcacci va visitar les oficines de la FCEH a Barcelona, on va mantenir una reunió amb el president, Oscar Cruz, la directora general, Mònica Bosch, així com el vicepresident de neu, Joan Puig, que va servir per segellar l’acord.

Una trajectòria al més alt nivell

Per a la FCEH es tracta d’un reforç de molt prestigi i qualitat, ja que Marcacci gaudeix d’extensos coneixements que ha pogut transmetre a esportistes de primer nivell, amb resultats molt notables.

“La FCEH està molt il·lusionada amb la incorporació del Maurizio. Les darreres setmanes hem estat treballant-hi i ja podem dir que dirigirà l’equip de tecnificació d’esquí alpí al costat de l’Ainhoa Ibarra. Per a nosaltres és una gran satisfacció que un tècnic amb la seva experiència hagi cregut i apostat pel nostre projecte” comenta el president de la FCEH, Oscar Cruz. “Estem convençuts que representarà un pas endavant en la formació cap a l’alt nivell dels nostres esportistes”.

Sense anar més lluny, l’italià va dirigir la que, probablement, ha estat la millor generació de l’esquí femení espanyol, amb les esquiadores Carolina Ruiz, María José Rienda, Ana Galindo, Mònica Bosch i Ainhoa Ibarra. Precisament, amb aquesta última compartirà ara tasques en l’equip català.

Marcacci va poder viure de ben a prop moments històrics per a l’esquí estatal, com la primera victòria en una Copa del Món de Rienda, al Descens celebrat a Åre el 2005.

En total, més d’una dècada en el càrrec per després tornar a casa i dirigir l’equip nacional italià en les modalitats de Gegant i Eslàlom.

Com a tècnic italià destaquen els resultats aconseguits per l’ex esquiadora Denise Karbon, que va brillar en la disciplina de GS amb dues medalles de plata al Campionat del Món de St. Moritz 2003 i a la general de la Copa del Món FIS 2003-2004. Just després es faria càrrec de l’equip andorrà.

Un cop va deixar l’entrenament d’alt nivell, Marcacci ha dedicat els últims anys a la formació de base i tecnificació a Itàlia. Primer, com a director tècnic d’un club de la seva regió i, després, com a entrenador i director tècnic del Comitè Regional Appennino Emiliano, dins la Federació Italiana d’Esports d’Hivern (FISI).

“Estic molt content d’incorporar-me a la Federació Catalana perquè crec que puc aportar el màxim de la meva experiència. Només puc que agrair a Oscar Cruz, Joan Puig, Mònica Bosch i Ainhoa Ibarra per haver-me permès tornar a Catalunya. Tinc moltes ganes de començar aquesta nova etapa” explica Marcacci.

Amb aquesta incorporació de prestigi, la FCEH vol donar un salt de qualitat per tal que els esports d’hivern del nostre territori es beneficiïn de la seva experiència i coneixements.