Molt bons resultats dels fondistes catalans en els Campionats d’Espanya d’Esquí de Fons tècnica lliure i relleus

foto

Aquest cap de setmana 25 i 26 de març l’estació de Baqueira Beret va ser l’escenari dels Campionats d’Espanya d’Esquí de Fons tècnica lliure i relleus.

La prova, organitzada per la Real Federación Española Deportes de Invierno (RFEDI) i la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), va acollir a gairebé 130 fondistes de tota Espanya, França, Andorra i el Marroc. Entre ells, s’hi trobaven una cinquantena de corredors catalans.

Campionats d’Espanya d’Esquí de Fons tècnica lliure

La jornada del dissabte es va tenyir de blanc. La neu va ser la protagonista, però no va impedir que els fondistes donessin el millor d’ells mateixos per aconseguir el títol de campió d’Espanya de tècnica lliure.

En la categoria sènior la Marta Cester del CAEI (18:23.9) va ser la més ràpida en completar els 5 quilòmetres i es va proclamar vencedora. També en 5 quilòmetres però en categoria U20 la campiona va ser la Lydia Iglesias del ANEC (18:19.9). En Jordi Majoral del CEFUC (39:20.2) va ser el subcampió de la categoria U20 en 10 quilòmetres, darrere de l’aragonès Martí Vigo del Arco del HBEN (29:41.9) de l’equip de la RFEDI.

La Paula Martínez del CENA (20:44.9) i la Mireia Galcerán del P.E.C (22:47.6) van ser la segona i tercera respectivament en la categoria U18 en 5 quilòmetres. La campiona va ser l’aragonesa Alba Puigdefabregas del CEC (19:15.5). En canvi, en categoria masculina els 3 més ràpids en completar els 10 quilòmetres van ser corredors catalans. En Francesc Colell del CEFUC (33:42.6) va ser el campió, mentre que en Gral Sellés del BELLVER (33:48.1) i en Gerard Palomo del CEFUC (24:43.7) van ser els encarregats de completar el podi.

La categoria U16 va ser completament dominada per fondistes catalans. Els campions van ser la Maria Sellés del CEFUC (19:02.8) i en Miquel Auladell del P.E.C (25:51.2). Els segons més ràpids en completar els 7,5 quilòmetres en categoria masculina i els 5 en femenina van ser la Maria Iglesias del ANEC (19:31.8) i en Jaume Pueyo del CEFUC (26:13.6). La Marta Moreno del CAEI (19:54.2) i en Martín Morales del BELLVER (26:27.2) van ser els tercers classificats.

Dos membres del club BELLVER van quedar subcampions en la categoria U14, van ser la Jana Sellés (10:00.0) i en Bernat Sellés (19:07.7). En Roc Vilaró, també del BELLVER, va ser el tercer més ràpid en completar els 2,5 quilòmetres.

El podi de la categoria U12 va ser completament copat pel club BELLVER. La Laia Sellés (09:35.5) va ser la campiona, la Martina Sellés (10:30.9) va ser segona i l’Aran Plana (11:05.9) va quedar tercera. En categoria masculina el més ràpid en completar els 2,5 quilòmetres va ser en Marc Colell del CEFUC (09:30.8). En Pablo Moreno del CAEI (10:11.0) va ser subcampió.

Campionats d’Espanya d’Esquí de Fons per relleus

El diumenge 26 i aquesta vegada sense rastre de núvols i amb el sol ben brillant els nostres fondistes van participar en la prova dels Campionats d’Espanya per relleus. Els equips estaven formats per 3 components de la mateixa federació autonòmica. El primer corredor podia competir en tècnica clàssica, els dos restants ho havien de fer en tècnica lliure. Les proves han estat de 5 quilòmetres per participant, excepte per les categories de U14 i U12 que han recorregut 2,5 quilòmetres.

En categoria absoluta l’equip de la FCEH format per en Sergi Grau, la Marta Cester i en Gral Selles van ser els encarregats de tancar el podi amb un temps de 47:20. El campió va ser un equip de la Federación Madrileña Deportes de Invierno i el segon classificat va ser per un equip de la Federación Vasca Deportes de Invierno.

La categoria U16 la va copar la FCEH, dividida en dos equips, que va aconseguir l’or i la plata. L’equip vencedor (48:31) estava format per en Miquel Auladell, la Maria Selles i en Jaume Pueyo, mentre que l’equip format per en Martí Forcada, la Marta Moreno i en Martín Morales van ser segons amb un temps de 51:21.

Dos equips de la FCEH van quedar segon i tercer respectivament en la categoria masculina U12/U14. L’equip subcampió (26:38) estava format per l’Aniol, en Roc i en Bernat, i l’equip que va quedar tercer (27:33) el conformaven en Bernat, en Pablo i en Marc. En categoria femenina, l’equip format per la Claustre, la Queralt i la Jana va guanyar amb un temps de 27:30, mentre que l’equip format per l’Eva, l’Aran i la Martina van quedar terceres (30:25).