Nil Llop: “Tenia gravades al cap les dates dels World Roller Games”

foto

Més de 4.000 esportistes d’arreu del món s’encarregaran, durant 10 dies, de mostrar l’espectacularitat dels esports de la roda petita en un escenari com pocs. Dijous van arrencar els World Roller Games (WRG) a Barcelona, on el patinador de velocitat català Nil Llop competirà en diverses distàncies. Poc més d’un any després del seu greu accident, Llop vol dir-hi la seva.  

 

 

Doble sessió diària d’entrenament durant aquests dies previs al debut als WRG. Com hi arribes?

Ja em sento millor a la pista on competirem però els primers dies vam arrencar més lents els entrenaments perquè no ens hi acabàvem d’adaptar bé. Ara sembla que ja hem trobat la combinació bona de rodes i estem entrenant amb constància.

Tens com a referència el Campionat d’Espanya en pista i circuit, on vas penjar-te 5 ors, 2 plates i 1 bronze. Bons resultats amb bones sensacions? 

Vam arribar a Pamplona amb la confiança de saber que havíem entrenat bé, i les sensacions que compartíem amb l’entrenadora eren positives. I a la pista vam reflectir aquestes sensacions.

 

“Vaig pensar que la meva carrera esportiva s’havia acabat”

 

A falta d’acabar-ho de decidir, a Barcelona et veurem competir en 6 proves, des dels 200 metres a la marató.

No serà gens fàcil. Sóc conscient que estem en un Mundial i la gent arriba molt ben preparada però de ganes no en falten. He d’aprofitar el suport de la família i amics, que estaran mirant-me i animant-me, i intentar que aquesta pressió que puc sentir per competir a casa no em posi nerviós, sinó que em beneficiï.

Vens d’una temporada de patinatge sobre gel atípica, marcada per la tornada a la competició després de l’accident patit el juny de 2018. Com ha estat aquesta temporada?

Arran de l’accident em van dir que potser no podia tornar a patinar mai més però volia tornar a practicar aquest esport i tenia gravades al cap les dates d’aquests World Roller Games. Gràcies a l’ajuda de la família, metges i molta altra gent vam poder escurçar els terminis de recuperació.

Quin record tens d’aquell accident?

Sincerament vaig pensar que la meva carrera esportiva s’havia acabat. Escoltava els metges, veia les lesions que tenia. Però gràcies a l’ajuda de grans metges, quan vaig començar la rehabilitació tot va canviar. Tenint en compte el que va passar, imagina’t el que representa poder estar ara a punt de competir als WRG.

A vegades el xoc mental és més dur que el físic.

L’accident va tenir lloc a la pista on entreno habitualment, i em va costar un temps recuperar la confiança amb els patins. Em costava agafar més velocitat però ho vam tractar amb algun psicòleg esportiu i ho vam solucionar.

I sense massa temps per descansar, després tocarà preparar la temporada de gel 2019-2020. Com la planteges?

Al setembre començaré la preparació amb la novetat que aniré sis mesos a viure a Holanda. Espero trobar les condicions ideals per aconseguir l’objectiu principal, la classificació pels Youth Olympic Games 2020.

A poques hores per debutar als WRG, firmes algun resultat?

No vull firmar res perquè tinc clar que donaré el màxim de mi mateix, com porto fent des que vaig tornar de la lesió. A gaudir i que surti el que hagi de sortir.