Pas de la Casa tanca amb èxit el circuit Interclubs d’esquí alpí

foto

Després de sis proves, l’estació andorrana va posar el punt final a aquest atractiu format de competició amb nombrosa participació en les diverses categories. En paral·lel, també van tenir lloc els Campionats de Catalunya d’Esquí Adaptat.

El 24 i 25 de març Pas de la Casa va abaixar la persiana al 26è Circuit Interclubs d’Esquí Alpí, que des de la seva primera prova a Espot a finals de gener ha demostrat ser un èxit de participació. Aquesta darrera cita, organitzada pel CANMC, va comptar amb dos eslàloms, disputats a dues mànegues cada un d’ells.

En l’eslàlom de dissabte, en categoria U14 la més ràpida sobre el traçat va ser Irene Aris del CAEI, seguida de Júlia Feixa, també del CAEI, i de Queralt Terrades de l’ELIT. Aleix Cruïlles del Bellver va ser el campió, superant Iñigo Sarasquete del CANMC i Pablo Fontsaré del CEAP.

En U16, victòria contundent d’Aina Masip del CAEI, que va estar acompanyada al podi per Paula Casas de l’ELIT i Ana Chesa del CAEI. També amb una bona diferència es va endur el triomf Joan Ingles de l’EEC, amb Ferran Jaén del CEAP segon i Miguel Almirall del CET, tercer. Fiona Orfila de l’EEC va ser la vencedora en U18, seguida de Mariona Gibert de l’MLEC i de Laia Moreno del CEAC. En homes, Ricardo Fontsaré del CEAP va vèncer a dos corredors del CANMC, Josep Mª Domenech i Diego Condomines.

El podi en U21 va estar format per Maria Pujol del CQUIE, seguida de Clara Cubo del CEAC i Clàudia Cubarsi de l’ALCE, mentre que en homes Marc Morera del CEAP va ser el més ràpid, i el van acompanyar al podi Marc Ingles de l’EEC i Arnau Nicolau de l’ALCE. En U30 masculí, campió Jaume Orteu del CEPP seguit de Marc Relat del CANMC i de Roc Miranda del MEGA.

Pel que fa a la categoria Veterans, en Vet B Josep Fernández del CAEI va vèncer per davant de Jordi Selga del CANMC i Joan Gil del CEAP. En Vet A, Cristina Estrada del CEAP va ser la guanyadora mentre que en homes, Noe Reinoso del CANMC es va imposar a Roma Oliver del CEAC i a Josep-Lluís Guarch del CEAP.

Una prova altament competida i igualada que va oferir una segona ració amb el segon eslàlom el diumenge. En U14, podi femení copat al complet pel CAEI, amb Júlia Feixa, Clàudia Capdevila i Irene Aris. Aleix Cruïlles del Bellver va repetir triomf per davant d’Arnau Balcells del GER i Miquel Llargues del CAEI. També va tornar a pujar a l’esglaó més alt del podi en U16 Aina Masip del CAEI, seguida de la seva companya Ana Chesa i de Paula Casas de l’ELIT. En homes, victòria per a Ferran Jaén del CEAP, seguit de Miguel Almirall del CET i de Pedro Marrodan del GER.

En U18, victòria per a Susana Deu del MEGA, seguida de Mariona Gibert de l’MLEC i de Camila Gras de l’EEC, mentre que en homes va anar a parar a mans, per segona vegada, de Ricardo Fontsaré del CEAP, seguit dels corredors del CEAC Gonzalo Arango i Àlex Esteve.

En U21, nou triomf de Maria Pujol del CQUIE, acompanyada al podi per Clàudia Cubarsi de l’ALCE i Meritxell Tordera del CEAP. Oriol Castells de l’AEP va vèncer a Pau Poch del MEGA i a Marc Morera del CEAP. Mireia Duran de l’SCOGER va ser la campiona en U30 mentre que en homes ho va ser Jaume Orteu del CEPP, amb Roc Miranda del MEGA segon i Marc Relat del CANMC, tercer.

Per últim, respecte als Veterans, en Vet B es va repetir el mateix podi que el dia anterior, amb Josep Fernández del CAEI primer, Jordi Selga del CANMC segon i Joan Gil del CEAP, tercer. En Vet A, la guanyadora va ser Cristina Estrada del CEAP, així com Carles Pla del CEAP va superar a Gonzalo Trias de Bes de l’SCOGER i a Roma Oliver del CEAC.

A més, pel que fa als Campionats de Catalunya d’Esquí Adaptat, Pablo Torrescasana del PAT es va endur el títol en categoria masculina, mentre que en dones Alba Coma del MEGA no va poder finalitzar la prova.