Queralt Castellet marca el ritme d’un cap de setmana de noms propis

foto

La rider sabadellenca fa història en penjar-se la medalla d’or als prestigiosos XGames d’Aspen, però no ha estat l’única figura catalana destacada d’un cap de setmana amb representació internacional en freestyle moguls, snowboard cross, patinatge artístic i skeleton.

Per molts anys, iaia. T’estimo!“. Eren les primeres paraules, pronunciades de forma emocionada mirant a càmera, per part de la rider catalana Queralt Castellet després de confirmar-se la seva victòria als mítics XGames. Una de les competicions amb major cobertura mediàtica del món que Castellet va vèncer amb una ronda final espectacular que va permetre-li superar a les japoneses Kurumi Imai i Haruna Matsumoto.

Amb aquest títol, Castellet (equip RFEDI) es converteix en la primera esportista catalana en triomfar als XGames, tot i no ser la primera medalla que es penja en aquesta cita, després de la plata de 2019 i el bronze de 2018.

Amb 30 anys, quan molts esportistes d’elit ja inicien una corba descendent en la seva carrera, Castellet es troba en un moment especialment dolç. A més de la fita assolida als XGames, la sabadellenca ha guanyat en dos de les tres Copes del Món FIS celebrades fins ara, i es manté segona de la general.

.

Lucas Verdaguer, sinònim de futur

El jove esportista català (SCOGE) segueix demostrant una evident evolució en els moguls, l’especialitat d’esquí acrobàtic de freestyle FIS. Després de fer un primer pas la passada temporada al circuit internacional, enguany ja s’ha colat en dos Top10 de Copa d’Europa.

El 14 de gener va ser 4rt a Airolo (Suïssa) i aquest diumenge va acabar 5è a Font-Romeu, en un circuit que coneix a la perfecció. Per arrodonir-ho, en aquesta última cita es va estrenar el seu germà petit Oliver, que va acabar en una molt bona 31a posició.

Un pas més per a Marc Roure i Bernat Ribera

Els dos esportistes catalans de l’equip RFEDI van disputar la doble Copa del Món FIS de Snowboard Cross, disputades aquest cap de setmana a Big White (Canadà). Per a Roure (Granuec) va ser la seva segona Copa del Món disputada, mentre que Ribera (RAC) s’hi estrenava.

Tot i que els resultats no van acompanyar, ja que els dos van quedar fora de la fase de classificació, va ser una experiència més a sumar al sac, i encara tenen per davant un gran ventall d’oportunitats per demostrar el seu talent.

Adrián Díaz i Olivia Smart, fiabilitat europea a Graz

La parella de dansa del FC Barcelona va completar una bona actuació al Campionat d’Europa de Patinatge Artístic disputat a Graz (Àustria), on va acabar en 8a posició amb 183.12 punts. Una brillant execució de la dansa lliure, el segon dia, va permetre’ls remuntar una posició, firmant així el mateix resultats que la passada temporada en la cita celebrada a Minsk.

A priori, aquesta setmana la RFEDH comunicarà quina parella és l’escollida per anar al Mundial, que tindrà lloc a Mont-real (Canadà) del 16 al 22 de març.

A més, al Campionat d’Europa també hi va competir el català Tòn Cónsul (FCB), que junt amb la seva parella Laura Barquero van finalitzar en 14a posició la seva primera participació en la màxima cita europea.

.

Ander Mirambell, un dièsel a la Copa del Món de skeleton

Amb la Copa del Món de la IBSF de skeleton celebrada a Königssee (Alemanya) el passat divendres, el pilot català (RCD Espanyol) va iniciar la seva 12a temporada consecutiva en el màxim circuit mundial. En concret, la de Königssee va ser la seva 84a prova i la va finalitzar en la 24a posició, després d’una relliscada en la sortida, i en un circuit curt i amb moltes corbes, poc favorable al seu estil.

La pròxima cita serà la Copa del Món de St. Moritz (Suïssa), amb la vista posada en el gran objectiu, el Mundial d’Altenberg (Alemanya) a finals de febrer.

.

Crèdits d’imatge: Nate Krause | Irene Villalón (Hielo Español) | IBSF