Queralt Castellet suma el seu primer diploma olímpic (7a) a PyeongChang 2018

foto

Amb una actuació agredolça a la final de Halfpipe (snowboard), la rider catalana aconsegueix el seu millor resultat en uns Jocs Olímpics d’Hivern. De menys a més, una caiguda en l’últim truc de la tercera ronda l’ha allunyat definitivament de les medalles.  

”És el que hi ha. S’ha de seguir treballant”. Així valorava davant els periodistes el seu resultat la rider de Sabadell, que s’emporta de la prova de Halfpipe el seu primer diploma en quatre participacions olímpiques. Una 7a posició molt valuosa, amb 67.75 punts, que no està a l’abast de qualsevol, i més veient el nivell de les rivals de la catalana a PyeongChang.

La final, disputada a 3 rondes en un fred matí (-8ºC)  a les instal·lacions de Phoenix Snowpark, ha tingut a molts aficionats de casa nostra atents a les pantalles, tot i la diferència horària (2.00h de la matinada a Catalunya). Una final on Castellet ha anat de menys a més, però on no ha tingut la sort del seu costat en la tercera i decisiva ronda.

Buscant una execució neta, sense risc, la rider ha sumat 59.75 a la primera ronda, per 67.75 de la segona, amb un ventall més atrevit de trucs però encara insuficient per ocupar places de podi. Aquest escenari obligava la catalana a jugar-s’ho tot a la darrera ronda. Ha visualitzat els gestos, ha buscat la mirada del seu entrenador Benny Bright i s’ha llençat al pipe. Backside 9, frontside 9, backside air… i desequilibri a l’hora de planxar el frontside 1000. Una caiguda que la deixava 7a.

En la lluita per les medalles, la nord-americana Chloe Kim, de 17 anys, ha deixat poc espai als dubtes, amb una primera ronda on els jutges l’han valorat amb 93.75 punts. Kim encara ha millorat aquesta puntuació en l’última ronda (98.25), firmant la medalla d’or. La plata ha estat per a la xinesa Jiayu Liu amb 89.75 mentre que ha completat el podi la també nord-americana Arielle Gold amb 85.75. L’alt nivell de les finalistes ha provocat que la triple medallista olímpica Kelly Clark es quedés fora del podi.

Diploma olímpic i a mirar cap endavant

“He tret els trucs forts a la tercera, tenia la ronda, però no ha sorgit” reflexionava Castellet moments després d’acabar la prova. “Als entrenaments de primera hora del matí he caigut fent el backside 9 i això m’ha condicionat. A la tercera m’he atrevit amb ell, ha sortit bé i pensava que ja ho tenia. Però pel frontside 1000 a la part baixa del pipe venia amb velocitat i ha estat impossible aterrar bé. El diploma està bé, però no era l’objectiu”.

La 7a posició de Queralt Castellet en aquests Jocs Olímpics de PyeongChang és el seu millor resultat històric després d’acabar 26a a Torí 2006, 12a a Vancouver 2010 i 11a a Sotxi 2014.

El seu diploma olímpic és el segon de la història de l’olimpisme català, després de l’aconseguit per Jordi Font en snowboard cross a Torí 2006, on va ser 4rt.

 

Enllaços d’interès

Resultats