Superlatiu bronze d’Àstrid Fina als Jocs Paralímpics de PyeongChang

foto

L’esportista barcelonina aconsegueix un resultat històric per a l’snowboard paralímpic català en els seus segons JJ.PP. De menys a més, la rider s’ha endut la medalla després d’imposar-se a l’holandesa Renske Van Beek. Divendres pot tornar a pujar al podi en la prova de banked slalom.

Aquesta passada matinada quedarà gravada als llibres d’història després que Àstrid Fina hagi guanyat el bronze als Jocs Paralímpics de PyeongChang, que s’estan disputant en terres coreanes.

La rider catalana ha anat de menys a més en la competició de snowboard cross i ha complert amb l’ambiciós objectiu que s’havia fixat, el de pujar a un podi olímpic. La prova, celebrada al Jeongseon Alpine Center, ha estat exigent física i mentalment, ja que Fina ha hagut de completar fins a quatre rondes en poques hores per tal d’obtenir aquest brillant resultat.

La competició ha començat amb la ronda de classificació, on les riders baixen en solitari pel traçat el més ràpid possible. Amb un temps d’1:23.11, Fina ha acabat 5a a 16 segons de la més ràpida.

A partir d’allà, han començat els duels directes entre dues riders, on Fina s’ha mostrat molt sòlida i ràpida. En quarts de final s’ha desfet de la canadenca Sandrine Hamel amb solvència, però no ha tingut la sort de cara en semifinals, on se les ha hagut de veure amb la campiona mundial i or a Sotxi 2014, l’holandesa Bibian Mentel-Spee, que ha estat superior.

Fora de la final, Fina encara podia pujar al podi en la final de consolació, on se les ha vist amb una altra holandesa, Renske Van Beek. I en una baixada dominada de principi a fi, la medalla de bronze ha caigut del costat de la catalana. El botxí de Fina, Mentel-Spee, ha complert les expectatives i ha revalidat l’or.

Després de la 6a posició sumada als seus primers JJ.PP de Sotxi 2014, el bronze d’Àstrid Fina és la primera medalla de l’snowboard paralímpic català i manté la bona línia de resultats en JJ.PP., després de la darrera medalla aconseguida a Sotxi per Gabriel Gorce i el seu guia Arnau Ferrer en supercombinada (esquí alpí). A més, la rider de la Federació Espanyola d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FEDDF) també suma la primera medalla de l’Estat en aquesta disciplina.

Amb una felicitat desbordant, la competició encara no ha acabat per a Àstrid Fina, que intentarà guanyar una segona medalla en la modalitat de banked slalom, el pròxim divendres.

Enllaços d’interès

Resultats