Sylvana Mestre, guardonada amb el prestigiós Premi Dona i Esport

foto

En un acte al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona celebrat el passat dijous, la dirigent i gestora esportiva va rebre el “Premi Mireia Tapiador a la promoció de l’esport”. Àstrid Fina, recent medallista olímpica, va ser finalista en categoria esportista.   

El passat dijous el majestuós Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona va acollir l’onzena edició del Premi Dona i Esport, que convoca l’Institut Barcelona Esports, i que era especialment reivindicatiu, ja que arribava sota el marc del Manifest de defensa i igualtat de gènere a l’esport.

Les dones van ser les grans protagonistes d’uns guardons repartits en quatre categories, i que van tenir la Sylvana Mestre com a una de les premiades. Concretament, es va imposar en la categoria Premi Mireia Tapiador a la promoció de l’esport. Un premi del qual ja havia estat finalista el 2011.

Esportista, entrenadora, dirigent i gestora, Mestre ha tocat totes les tecles, i sempre hi ha destacat per la seva capacitat de lideratge, carisma i transmissió de valors socials positius. Lligada des del 1995 a l’esport per a persones discapacitades, ha estat directora tècnica de l’equip paralímpic espanyol i presidenta de la Federació Paralímpica d’esquí alpí del Comitè Internacional Paralímpic (IPC). El seu darrer projecte, que encapçala amb èxit, és el de l’Associació Play and Train.

Per a Mestre, el Premi Dona i Esport va més enllà de la seva figura. “Encapçalo un equip de persones que treballen de valent per revertir la desigualtat crònica que patim les dones. Estic agraïda perquè necessitem que aquests reconeixements arribin a la societat. Si sents que treballes per un objectiu, continues”.

La formació de joves és una de les bases, però no l’única. “Sense anar més lluny, la setmana vinent faré un mentoring per a dones en el món de l’esport a Tallin (Estònia), perquè continuïn lluitant en països que són totalment musulmans, amb dificultats importants”.

Més enllà d’aquest reconeixement a la Sylvana Mestre, en una candidatura presentada per la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, també va ser-hi present a l’acte la rider Àstrid Fina. La flamant medalla de bronze als Jocs Paralímpics d’Hivern de PyeongChang 2018 era finalista del Premi a la dona esportista, que finalment va anar a parar a mans de l’àrbitre de futbol Ainara Andrea.