Triplet d’or dels múixers catalans als Campionats del Món de la WSA

foto

Millor balanç impossible per a Olga Álvarez, Lázaro Martínez i Moisés Valero, que el passat cap de setmana van guanyar el títol als Campionats del Món de Múixing sobre terra de Gossos Nòrdics de la WSA, celebrats a Šamorín (Eslovàquia).   

Els múixers de la FCEH segueixen en un gran estat de forma i registrant un dels millors inicis de temporada que es recorden. L’última mostra, aquest passat cap de setmana en el marc dels Campionats del Món de Múixing sobre terra de Gossos Nòrdics, organitzats per la World Selddog Association (WSA).

L’experimentada corredora Olga Álvarez (equip RFEDI), que defensava el títol obtingut l’any passat a Falzé di Piave (Itàlia), va ser la més ràpida junt amb el seu gos Sheppard en les dues mànegues disputades en categoria Canicròs Dones Màster I (CWM). Amb un temps de 34’59, va superar en gairebé dos minuts la segona classificada, la local Tamara Ivancova.

Per a la múixer de Barcelona és la segona medalla internacional de la temporada després del bronze dels Campionats del Món de Canicròs, Bikejoring i Scooter sobre terra de la ICF, a Bierawa (Polònia).

Una medalla més per a l’extens palmarès de l’Olga, com també per al de Lázaro Martínez, que va ser el més ràpid en categoria de 8 gossos (DR8-1).

El múixer resident a Bolvir va ser, també, el més fort en les dues mànegues del cap de setmana i va acabar amb un temps final de 19’41. El català va haver de rendir a un alt nivell per superar dos perillosos rivals com l’alemany Jürgen Stolz (20’23) i l’austríac Arnold Petutschnig (20’53), que van completar el podi.

“Estic molt orgullós del meu equip de gossos joves, amb els que hem pogut córrer a bon ritme els dos dies. Hem estat treballant dur i a consciència des de finals d’agost aprofitant les temperatures de la Cerdanya” explica Martínez, que amb aquesta ja acumula tres medalles d’or en Campionats del Món.

Per últim, el tercer component de l’equip espanyol, Moisés Valero, també va pujar a l’esglaó més alt del podi en categoria Scooter 1 de 2 gossos. El català, que ja va obtenir un interessant avantatge en la primera màniga, va rematar la feina el diumenge també amb el millor temps del dia. Amb 28’44, va superar el polonès Waldemar Stawowczyk (32’02) i el britànic Matt Hodgson (34’52).

Un cap de setmana exigent per a Valero, que simultàniament també va córrer en categoria Bikejoring Homes Sènior (DBM), on va acabar 5è classificat a poc menys de 3 minuts del campió, el local Marian Kohut.

Resultats

 

Imatges: Equip FCEH | Cséfalvay Á. András