Un centenar de persones descobreixen el cúrling al Palau de Gel del FCB

foto

Amb una valoració plenament positiva es va tancar diumenge al vespre el Curs d’Iniciació de Cúrling de la FCEH, celebrat aquest cap de setmana a la pista de gel del FC Barcelona. Curiosos de totes les edats van poder conèixer la teoria i la pràctica d’aquest esport, amb destacat èxit en alguns casos. 

 

Com aquell qui es calça uns esquís per primera vegada, i en unes poques hores ja baixa amb certa facilitat per les pistes, els participants del Curs d’Iniciació de Cúrling FCEH van demostrar el passat cap de setmana que aquest esport és tan accessible i factible com qualsevol altre.

Tant és així que molts d’ells van començar donant una volta a la pista agafats de la barana per tal d’agafar tacte amb el gel, i van acabar disputant un partit amb les pedres i les escombres com a protagonistes.

La pista de gel del FC Barcelona va ser l’escenari escollit per aquesta formació, celebrada en tres torns diferents, de dissabte tarda a diumenge tarda, amb fins a 100 persones apuntades i amb ganes de descobrir les interioritats del cúrling. Les parts més teòriques, imprescindibles per comprendre el joc, van estar constantment alternades amb les pràctiques, on els participants eren els grans protagonistes.

Jugadors del Barcelona Cúrling Club van ser els encarregats d’actuar com a professors, en una formació on tots els participants van rebre un diploma acreditatiu de la realització del curs així com un llibret explicatiu de l’esport.

“Sincerament no teníem ni idea del cúrling, més enllà del que havíem vist fent zàping a la TV. Alguns amics pensen que això de fregar el gel no té cap gràcia. I la realitat és ben diferent” explica un dels participants del diumenge, Sergi Rosés. “Amb aquest curs he descobert un esport molt ràpid i dinàmic, on estàs contínuament participant. És un curs que et permet jugar i gaudir, però et fa veure que si vols progressar has de dominar molts factors, com l’equilibri, la sensibilitat per lliscar sobre el gel, la punteria, l’estratègia d’equip… Tinc ganes de tornar-ho a provar” afirma Rosés.

Ganes per repetir l’experiència que comparteix la presentadora de RAC1 i assistent al curs el dissabte, Noemí Polls: “Va estar realment molt bé i les dues hores i mitja em van passar volant. Fins i tot vam acabar amb un partit!”.

“A la FCEH estem realment satisfets, no només pel nombre d’assistents sinó per les ganes de tots ells, i ens motiva a seguir impulsant aquests projectes” destaca la directora general de la Federació, Mònica Bosch. L’èxit del curs serveix, a més, per ressaltar una vella reivindicació: “Seguim patint una clara manca d’instal·lacions en l’àrea metropolitana i en tot el territori. Si això s’arreglés podríem impulsar el cúrling, entre altres esports de gel, perquè està demostrat que hi ha gent interessada en practicar-los”.

 

Àlbum complet d’Imatges: A la pàgina de Facebook de la FCEH