Un Nil Llop de rècord brilla al Mundial Júnior de Patinatge de Velocitat

foto

El patinador català de l’equip RFEDH fa història a Salt Lake City (Estats Units) i acaba 6è a la sempre complicada prova Mass Start, el millor resultat estatal en un Mundial. A més, va oferir un gran nivell en 500 i 1.000 metres. També va córrer a bon nivell Ainoa Carreño.

Ningú podrà dir que no havia avisat. Després d’oferir molt bones sensacions a la Final de la Copa del Món Júnior pocs dies enrere a Salt Lake City, Nil Llop va confirmar al Mundial, disputat aquest passat cap de setmana al mateix escenari, que tot i la seva edat està a un nivell altíssim.

Les últimes actuacions del patinador català, de només 15 anys, parlen per si soles. De fet, el millor s’ho va deixar pel darrer dia. En la prova Mass Start, celebrada diumenge, Llop va volar sobre el gel nord-americà per acabar 6è, la millor posició obtinguda en un Mundial per part d’un patinador de l’Estat.

Una prova especialment complicada, on la participació de diversos patinadors alhora provoca que l’estratègia prengui major importància, i on el ritme va ser molt elevat. Res d’això va espantar el català, que va arrodonir així un Mundial molt satisfactori i esperançador.

Prèviament a la Mass Start, Llop va participar en dues proves més on també es va mostrar molt competitiu. En els 500 metres, amb un temps de 36.89 va quedar-se a només 7 centèsimes del rècord d’Espanya absolut, a més de ser la segona millor marca mundial i la primera europea de la seva categoria (32a posició de la general).

No content amb això, dissabte va ser el torn dels 1.000 metres, en què Llop va repetir el nivell mostrat fa uns dies a la Copa del Món, on ja havia marcat un nou rècord d’Espanya Júnior. Aquesta vegada el patinador català va sortir encara més fort, en previsió d’establir una nova marca, però va perdre ritme en  l’última mitja volta, clavant un bon temps d’1.13.37 (40a posició).

A Salt Lake City també hi va estar present la patinadora catalana Ainoa Carreño, que també va oferir un bon rendiment, com ja havia fet uns dies abans a la Copa del Món. En la seva participació en aquest Mundial va acabar 16a.

 

Enllaços d’interès

Resultats