7 esportistes catalans disputaran els Jocs Olímpics d’Hivern de Pequín

foto

El pròxim mes de febrer, a la cita olímpica de Pequín, la FCEH estarà representada per Quim Salarich, Núria Pau, Queralt Castellet, Jaume Pueyo, Ander Mirambell, Adrián Díaz i Olivia Smart. D’aquesta manera, la FCEH duplica la seva presència en uns Jocs Olímpics respecte a l’edició de 2018.

Del 4 al 20 de febrer, la Xina acollirà els Jocs Olímpics d’Hivern 2022, amb centenars d’esportistes d’arreu del món i múltiples proves previstes per celebrar-se entre Pequín, Yanqing i Zhangjiakou. I tal com ha anunciat el Comitè Olímpic Espanyol (COE), la llista definitiva que conformarà la delegació espanyola comptarà amb 7 esportistes catalans: quatre de neu, integrats en les estructures de la RFEDI, i tres de gel, dins el marc de la RFEDH.

La xifra representa un increment significatiu d’esportistes catalans al màxim esdeveniment internacional respecte a la darrera edició, PyeongChang 2018, quan en van ser tres.

Esquí Alpí

L’esquiador de Malla, Quim Salarich (LMCE), disputarà els seus segons Jocs Olímpics, i ho farà en el millor moment de la seva carrera esportiva. Dos Top 15 en Copa del Món i un podi en Copa d’Europa són alguns dels resultats més destacats aconseguits aquesta temporada. Competirà en modalitat Eslàlom.

En esquí alpí l’acompanyarà la corredora de Ribes de Freser, Núria Pau (LMCE), que malgrat patir una lesió a l’espatlla que va condicionar-li notablement l’arrencada de la temporada, ha pogut establir els criteris mínims per competir als seus primers Jocs Olímpics. La corredora, de l’equip FAST, assoleix l’ambiciós objectiu de la mà del seu tècnic, Xavi Salarich, amb passat a la FCEH. Pau competirà en modalitat Gegant.

Snowboard HalfPipe

Si hi ha una especialista en Jocs Olímpics, sens dubte aquesta té nom i cognoms: Queralt Castellet (CEMT). Per a la rider de Sabadell, la de Pequín serà la seva cinquena participació olímpica, després del seu debut a Torí 2006. Des de llavors, ha acumulat un palmarès espectacular, on la medalla olímpica és un dels pocs resultats que se li resisteixen. La seva millor posició, la 7a de PyeongChang 2018.

Esquí de Fons

Gràcies a una sostinguda i clara evolució esportiva, Jaume Pueyo (CEFUC), de l’equip RFEDI, es plantarà a Pequín amb la il·lusió de debutar en uns Jocs Olímpics. Aquesta temporada, el fondista urgellenc ha començat a acumular experiència en el circuit de Copa del Món. Pueyo disputarà la modalitat Sprint.

Skeleton

Un altre esportista a qui l’experiència olímpica no li vindrà precisament de nou. El pilot barceloní, Ander Mirambell, s’enfrontarà als seus quarts Jocs, després d’una classificació molt lluitada fins al final. Intentarà superar la seva millor posició, la 23a de PyeongChang 2018.

Patinatge Artístic

Després d’una intensa i emocionant lluita pel bitllet olímpic, Adrián Díaz i Olivia Smart (FC Barcelona) es van guanyar la plaça en dansa per als seus primers Jocs. La parella ha demostrat estar un esglaó per sobre respecte a la passada temporada, amb actuacions molt sòlides en les proves internacionals. Per a Díaz serà la seva segona participació olímpica, després de Sotxi 2014.

Participació multidisciplinar

“Estem molt contents i orgullosos de l’àmplia representació d’esportistes catalans, tant per ells com pels seus clubs. A més, això confirma que els programes de tecnificació catalans s’estan desenvolupant correctament. Cal remarcar que tenim esportistes seleccionats de 5 esports diferents, i això ens motiva a continuar en aquesta línia”, apunta la presidenta de la FCEH, Mònica Bosch.

Tanmateix, la llista de participants podria haver estat més àmplia amb l’esquiador Albert Ortega (LMCE) i el patinador de velocitat Nil Llop, que s’han quedat a les portes. Per la seva part, Maria Hidalgo (CEMT) és l’única que encara podria competir a Pequín si hi hagués una baixa.

“Ara toca gaudir dels JJ.OO. i continuar treballant i somiant perquè, l’any 2030, puguem tenir el màxim d’esportistes catalans competint als nostres Pirineus i a la ciutat de Barcelona”, rebla Bosch.  

.

.

Crèdits d’imatge: Pentaphoto | Mike Dawsy | Tomi Makipaa | John Bauer | IBSF

.