9 esportistes catalans als Campionats del Món Júnior FIS de neu

foto

Des d’avui i durant el mes de març, 9 esportistes catalans (d’un total d’11 seleccionats per la RFEDI) disputaran els Campionats del Món Júnior FIS d’esquí de fons, esquí alpí, snowboard SS/BA i freestyle moguls. Un gran escenari on guanyar experiència i confiança.

Lygna (Noruega) acull, des d’aquest dimarts 22 i fins al diumenge 27 de febrer, el Campionat del Món Júnior FIS d’Esquí de Fons. Serà el primer dels Mundials que tindran lloc en les pròximes setmanes, i on hi participaran fins a 9 esportistes catalans que han obtingut la classificació, d’un total d’11 esportistes seleccionats per la RFEDI.  

.

Campionat del Món Júnior d’Esquí de Fons

Marta Moreno (CAEI) i Bernat Sellés (BELLVER) es troben a Noruega per estrenar, a partir  d’avui, la seva participació en el Mundial. Gràcies als resultats destacats assolits aquesta temporada, els dos fondistes catalans van obtenir el bitllet i participaran en diverses proves de la cita noruega. A més, per als dos representarà el debut en un Campionat del Món de la seva categoria.

També els acompanyaran els fondistes catalans Jaume Pueyo (CEFUC) i Maria Iglesias (ANEC), que competiran en categoria U23. A més de Moreno i Sellés, també correrà Martin Morales (FADI Andalucía).

Dimarts 22: 15 km estil lliure (Marta Moreno) i 30 km estil lliure (Bernat Sellés)

Divendres 25: 5 km estil clàssic (Marta Moreno) i 10 km estil clàssic (Bernat Sellés)

Dissabte 26: Sprint 1.2 km estil lliure U23 (Jaume Pueyo i Maria Iglesias)

Diumenge 27: Sprint 1.2 km estil lliure (Marta Moreno i Bernat Sellés) 

.

Campionat del Món Júnior d’Esquí Alpí

Prop de Calgary, a la regió muntanyosa de Panorama (Canadà), tindrà lloc el Mundial d’esquí alpí, de l’1 al 9 de març. Fins allà s’hi desplaçaran quatre corredors: tres de clubs catalans, com són Tomás Barata (CEVA), Lisa Vallcorba (CEVA) i Jana Suau (CAEI), així com Ander Mintegui (FADI Aragón).

.

.

Campionat del Món Júnior Snowboard SS/BA

L’snowboard i el freeski, en les modalitats de slopestyle i big air, centraran l’atenció de l’estació de Leysin (Suïssa) entre el 6 i el 13 de març. I allà hi serà Narcís Salleras (CSFC) per formar part del seu primer gran esdeveniment internacional d’aquest nivell. A Salleras és possible que l’acompanyi Nora Cornell (CSFC), que ja va competir al Mundial de Rússia la passada temporada, i que enguany s’està recuperant d’una lesió.

.

Campionat del Món Júnior Freestyle Moguls

Una espectacular modalitat de l’esquí com el freestyle moguls celebrarà el seu Mundial del 25 de març al 3 d’abril a Chiesa Valmalenco (Itàlia), i també comptarà amb participació catalana. En aquest cas, de dos germans, que ja estan deixant senyals de la seva qualitat. Lucas Verdaguer i Oliver Verdaguer (LLÍVIA) s’enfrontaran a aquest gran esdeveniment després d’acabar 8è i 10è, respectivament, a la Copa d’Europa d’Estocolm (Suècia), a mitjans de febrer.

.

.

Fotografies: E. Lukšo | OIS-Simon Bruty | RFEDI 

c