Adrián Díaz i Olivia Smart brillen amb un diploma olímpic

foto

Gràcies a un programa de dansa lliure esplèndid, amb rècords d’Espanya inclosos, el patinador català i la seva parella d’origen britànic han aconseguit la vuitena posició i el corresponent diploma olímpic als Jocs Olímpics de Pequín 2022. Un resultat de molt mèrit, vist l’alt nivell de totes les parelles.

La  pista de gel del Capital Indoor Stadium de Pequín ha estat escenari, la passada matinada, d’un salt més en la magnífica temporada que estan realitzant Adrián Díaz i Olivia Smart (FC Barcelona) en dansa. La parella ha mostrat un patinatge artístic d’alt nivell per guanyar una posició i fer-se amb un històric diploma olímpic, gràcies a la vuitena posició final.     

Després que el Proud Mary de Tina Turner portés bones notícies a la parella en la dansa rítmica de dissabte, amb la 9a posició, aquesta vegada a la pista xinesa va ressonar La máscara del zorro, i el resultat també va ser molt bo. Díaz i Smart van sumar 121.41 punts en la dansa lliure, rècord d’Espanya, per una puntuació total de 199.11 punts, xifra que també suposa un nou rècord estatal.

.

.

Una execució per moments perfecte dels elements, de gran dificultat tècnica, que va estar ben valorada pels jutges, que van mostrar valoracions artístiques, en diverses ocasions, per sobre del 9. De fet, va ser la sisena nota més alta del programa llarg, i la vuitena final.

“Abans de sortir estàvem molt nerviosos, però vam recordar que simplement era un altre programa com el que fem cada dia als entrenaments”, afirmava el català. “Hem aconseguit els dos objectius que ens vam proposar, treure més de 120 punts en el programa llarg i remuntar una plaça per obtenir el diploma olímpic. No podem demanar més per a aquests Jocs. Estem realment contents”, afegia.

.

.

Després d’aquesta actuació per recordar, Adrián Díaz i Olivia Smart hauran d’intentar recuperar forces ràpidament, ja que encara els queda una cita de pes abans de finalitzar la temporada. Del 21 al 27 de març, la parella afrontarà el Campionat del Món, que tindrà lloc a Montpeller (França). “Al Mundial volem obtenir la mateixa posició que als Jocs, o fins i tot millor. Esperem trencar la barrera dels 200 punts”, asseguren.

.

Fotografies: Nacho Casares – COE