ASTRID, el documental més personal d’Astrid Fina

foto

Cinc mesos després d’anunciar la retirada esportiva, Astrid Fina protagonitza un documental molt pròxim i emocionant que trasllada l’espectador des de l’inici, marcat per un accident de trànsit, al moment àlgid, la medalla paralímpica de PyeongChang. El documental, dirigit per Marc Galver, es podrà veure en alguns cinemes i, més endavant, en obert a TV3.

.

Com es passa de la primera vegada en un esport a la competició olímpica? I de l’asfalt a la neu? I de l’amputació d’un peu a una medalla paralímpica? Aquest és el plantejament amb què es basa “ASTRID”, el documental que gira entorn de l’exesportista catalana de snowboard cross, Astrid Fina, que sortirà a la llum aquesta setmana.

El pròxim divendres 26, a les 19h al CaixaForum de Barcelona, es realitzarà l’estrena del documental, que serà el punt de partida de la seva projecció. Primer, en diverses sessions programades en cinemes de Barcelona, Vielha i Sitges, així com a Madrid. Posteriorment, el documental es podrà gaudir també al programa “Sense ficció.” de TV3.

Un viatge cinematogràfic incert

El documental, produït per Avisualconcept i Lavinia Audiovisual i amb una durada de 60’ en castellà -i subtítols en anglès-, és el resultat de l’enorme esforç realitzat per part de tot l’equip que l’ha fet possible, amb el seu director Marc Galver al capdavant. “Els rodatges a la muntanya depenien molt de les condicions climatològiques, que són canviants. La nostra gran il·lusió era anar als Jocs Paralímpics, però ens trobàvem en situacions que generaven certa incertesa. Tot tenia un final obert, i això creava tensió i nerviosisme”, explica Galver.  

.

.

Amb Astrid Fina com a eix argumental, al llarg del documental apareixen figures claus en la seva trajectòria esportiva, com la seva mare, Gemma Paredes, i el seu tècnic, Albert Mallol, que aporten òptiques diferents a la història.

“El documental neix el 2014. Casualment vaig anar a gravar un esdeveniment destinat exclusivament a dones ponents que en un minut tenien alguna cosa per explicar. I el que va dir l’Astrid em va deixar corprès, fins al punt que vaig acabar quedant amb ella per conèixer-la”, comenta el director català.

Tot i que encara no s’ha estrenat a casa nostra, el documental ja ha tingut reconeixements internacionals, com el de millor documental esportiu al festival BKK Doc Fest de Tailàndia i el guanyador del públic al Festival We cam fest Colombia, entre altres. 

Mentrestant, els espectadors poden fer-se una idea del que podran veure en el documental amb el tràiler oficial. 

.

VEURE EL TRAILER