Balanç positiu dels fondistes catalans al Campionat d’Espanya

foto

L’estació navarresa de Larra-Belagua va acollir el Campionat d’Espanya d’Esquí de Fons, que va cloure la Copa Espanya de la RFEDI. L’equip català va firmar una bona actuació en totes les categories i modalitats, en una cita que posava punt final a la temporada.

Després d’intenses setmanes de competició, el calendari d’esquí de fons va tancar-se els passats 26, 27 i 28 de març a l’estació navarresa de Larra-Belagua amb els títols estatals en joc. Les últimes bales en la recamara per als participants, entre ells l’equip de tecnificació de la FCEH i els corredors de clubs catalans de la resta de categories.

Sprint (Tècnica Lliure)

Divendres va obrir la competició la prova sprint, on Marta Moreno (CAEI) va acabar segona, només superada per Maria Iglesias (ANEC). En homes, Bernat Sellés (Bellver) va fregar el podi amb la 4a posició, on va acabar segon Jaume Pueyo (CEFUC).

.

.

En categories inferiors, en U10 podi d’Oleguer López (PEC) que va ser segon, mateixa posició que Ona Pons (PEC) en U12, acompanyada al podi d’Ona Bosch (PEC), tercera. En U14, Joana Puig (Bellver) va acabar segona, mentre que en categoria masculina domini català amb Pau Molins (CENA), Oriol Bosch (PEC) i Arnau Miquel (CENA). En U16, victòria de Berta Guitart (CENA), amb Núria Ruiz (CENA) segona, així com triomf de Marc Colell (CEFUC) amb Pablo Moreno (CAEI), tercer.

Prova individual Tècnica Clàssica

En categoria absoluta, Marta Moreno (CAEI) va ser 5a, just darrere de Marta Cester (CAEI), on Maria Iglesias (ANEC) va repetir victòria. A més, Miquel Auladell va acabar 6è, mentre que Jaume Pueyo (CEFUC) va ser tercer. En U10, Oleguer López (PEC) va ser campió; i en U12, bronze de Lucía Lorenzo (CENA), victòria de Jofre Puig (Bellver) i segona posició de Roger Sánchez (CENA).

.

.

En U14, Jana Sánchez (CENA) va vèncer, amb Joana Puig (Bellver), tercera, mentre que en homes els catalans van tornar a copar el podi amb Pau Molins (CENA), Oriol Bosch (PEC) i Arnau Miquel (CENA). En U16, victòria de Núria Ruiz (CENA) i plata de Berta Guitart (CENA), a més de la segona posició de Marc Colell (CEFUC) i la tercera de Pablo Moreno (CAEI).

Prova individual Tècnica Lliure

En el tercer i darrer dia de competició, els resultats de la delegació catalana es van mantenir en la bona línia marcada els dies precedents. Entre els absoluts, Marta Moreno (CAEI) va marcar la 4a posició, Bernat Sellés (Bellver) la 5a i Miquel Auladell (PEC) la 7a. A més, Maria Iglesias (ANEC) va aconseguir el triplet de victòries, mentre que Jaume Pueyo (CEFUC) va tornar a acabar al podi, en tercera posició.

En categories inferiors, segona posició d’Oleguer López (PEC) en U10, com Ona Pons (PEC) en U12, on Ona Bosch (PEC) va ser tercera. També en aquesta categoria, Jofre Puig (Bellver) va vèncer per davant de Roger Sánchez (CENA), segon.

En U14, Joana Puig (Bellver) va fregar el podi amb 4a posició, mentre que en homes, i per no fallar a la tradició, es va tornar a firmar un podi íntegrament català, encapçalat per Pau Molins (CENA), seguit de Guim Gabarró (Bellver) i Oriol Bosch (PEC).

.

.

Per últim, en U16 Berta Guitart (CENA) va ser la campiona, amb Núria Ruiz (CENA), segona. En homes, Marc Colell (CEFUC) va acabar segon i Pablo Moreno (CAEI), tercer.

De tot plegat en fa balanç el tècnic de l’equip català, Manu Rullan, que posa èmfasi en les posicions d’honor obtingudes per Marta Moreno, Bernat Sellés i Miquel Auladell en categoria absoluta, així com la solidesa mostrada per Aniol Borrell i el retorn a la competició de Roc Vilaró després d’una important lesió.

“A més, gràcies a l’ajuda i coordinació dels tècnics dels clubs, hem aconseguit formar un equip de treball consistent que ha repercutit en positiu als resultats dels corredors de categories inferiors”, apunta.