Baqueira Beret acull una nova edició del Campionat d’Espanya de Múixing de Neu

foto

El Pla de Beret, a la Vall d’Aran, serà l’escenari del Campionat d’Espanya de Múixing de neu en categoria esprint els pròxims 4 i 5 de març.

La prova, organitzada per Gos Àrtic, la Real Federación Española de Deportes de Invierno  i la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, reunirà prop de 200 participants de tot l’estat. La delegació catalana serà la més representada, amb 70 participants.

El Campionat se celebrarà en dues jornades i la suma dels temps de cada una de les mànegues servirà per decidir els nous campions de les categories.

El canicròs serà la categoria que tindrà més participants, 82 múixers. Mentre que en skijoring hi haurà una trentena d’inscrits i en l’apartat de trineus (la majoria de 2, 4 o 8 gossos) hi competiran uns 70 esportistes.

Els corredors de la categoria de canicròs i els trineus de 2 gossos hauran de completar un traçat de 4,8 quilòmetres pel Pla de Beret. Els participants amb trineu de 4 gossos recorreran un circuit de 8,2 quilòmetres i el gruix de categories restants, s’enfrontaran a 12,3 quilòmetres.

La jornada del dissabte donarà el seu tret de sortida a les 9 del matí amb la categoria d’skijoring. Estan previstes sortides, cada 30 segons, fins al migdia. El diumenge els participants hauran de matinar una mica més, ja que el primer participant sortirà a les 8.30 hores. A les 12.30 aproximadament se celebrarà el repartiment de premis.

Enllaços d’interès:

Nota informativa

Font: Gos Àrtic