Celebrada la tradicional Marxa Beret en la seva 38a edició

foto

Baqueira Beret acollia una vegada més una de les proves més tradicionals del calendari d’esquí de fons, la Marxa Beret.

El Pla de Beret va ser l’escenari de la prova, disputada en tres distàncies. La curta en un circuit de 10 quilòmetres en la zona de Beret i Orri; la de 21 quilòmetres en la zona de Beret, Orri i Montgarri i finalment, el circuit de 42 quilòmetres en la zona de Beret, Orri, Montgarri i direcció Marimanha.

La prova, organitzada pel Conselh Generau d’Aran, Baqueira Beret i l’ajuntament de Naut Arán, va comptar amb un total de 900 fondistes vinguts de tota Europa. Noruecs, francesos, italians o andorrans van donar el millor de si mateixos. Tot i això, altra vegada, es va reconèixer l’esforç i la feina ben feta dels fondistes, entrenadors i tècnics catalans. Doncs malgrat unes condicions meteorològiques exigents de neu i fred, tots els podis van tenir representació catalana.

La prova de 10 quilòmetres va tenir un clar domini català. La Maria Iglesias del ANEC i en Miquel Auladell del CEFUC van ser els més ràpids en completar el circuit. Mentre que la Martina Barres del PEC i en Jaume Pueyo del CEFUC van ser segons i la Marta Moreno del CAEI i en Martín Morales del BELLVER van ser els encarregats de tancar el podi.

Els millors de la prova de 21 quilòmetres també tenien llicència catalana. Els campions de la cursa van ser la Paula Martínez del CENA i en Francesc Colell del CEFUC. En categoria masculina en Gerard Palomo del CEFUC i en Gral Selles del BELLVER van quedar segon i tercer respectivament.

Els més ràpids en completar el traçat de 42 quilòmetres aquesta vegada no van ser catalans. Tot i això en Sadurní Betriu, del club CEFUC i Cap del Comitè d’Esquí de Fons de la FCEH, va lluitar fins a l’últim instant disputant-se l’or en un ajustat esprint final. Finalment se li va escapar la victòria per només dues centèsimes davant el francès François Soulie, olímpic als Jocs de Torí i Vancouver. En categoria femenina, la Martina Carmona també del CEFUC, ha tancat el podi acabant tercera posició. La campiona ha estat la noruega Brigit Korvald.

Durant la jornada prèvia a La Marxa Beret es va disputar l’explosiu Sprint Salomon, modalitat skating, a Arties. La victoria va ser per en Gral Sallés i la Paula Martínez. Mentre que els encarregats de completar el podi van ser en Xabi Macias i en Pol Vida en categoria masculina i l’Alba Puigdefabregas i la Naia Saez en la femenina.

La popular cursa d’esquí de fons, formava part del Circuit de Marxes Populars de Llargues Distàncies FIS, de la Copa d’Espanya de Fons i de la 12a Copa Catalana d’Esquí de Fons.

Aquí podreu gaudir del video resum de la 38a Marxa Beret.