Celebrats amb èxit els Campionats de Catalunya d’Esquí de Rodes

foto

Port del Comte i Tuixent-La Vansa s’han vestit de gala per convertir-se en els escenaris dels Campionats de Catalunya d’Esquí de Rodes – VI Pujada a l’Arp, durant el cap de setmana del 4 i 5 de novembre. L’excel·lent organització de les competicions per part del Club d’Esquí Nòrdic l’Arp ha permès el desenvolupament de totes les proves tot i les adversitats meteorològiques.

El Campionat de Catalunya d’Esquí de Rodes Sprint disputat el dissabte dia 4 novembre, es va convertir en un esdeveniment emocionant que va presenciar una intensa competició a Port del Compte. Ni la pluja ni el vent van impedir que els fondistes catalans es pengessin la medalla de campió de Catalunya. En la categoria absoluta femenina, Martina Miquel (CENA) va destacar com a campiona, seguida de prop per Aina Vinadé (PEC), que va aconseguir la segona posició, i Joana Porta (PEC), que es va situar en el tercer lloc del podi. A la categoria masculina, Marçal Gabarró (CENA-FCEH) va brillar amb llum pròpia, assolint la primera posició, seguit per Pau Molins (CENA-FCEH), que es va emportar la medalla de plata, i Arnau Miquel (CENA), que va completar el podi amb la tercera posició.

Pel que fa a la categoria U16, el podi femení va estar format per Joana Puig en primera posició (CEFCN-FCEH), Elna Montaner en segon lloc (CENA) i Ona Pons al tercer calaix (PEC), i el podi masculí el van completar Jofre Puig (CEFCN-FCEH) amb la medalla d’or, Bernat Cadena (CENA-FCEH) amb la medalla de plata, i Pau Julià (PEC-FCEH) amb la medalla de bronze.

El diumenge dia 5 de novembre va ser el torn del Campionat de Catalunya i Espanya de Distància – VI Pujada a l’Arp, una competició que va mantenir l’emoció fins a l’últim moment. Tot i que Tuixent-La Vansa, escenari de la competició, va llevar-se amb condicions meteorològiques hivernals, un sol radiant que va acompanyar els esportistes durant el segon dia de competició.

En el Campionat de Catalunya de Distància, Bernat Gabarró va tornar a penjar-se la medalla d’or, seguit per Pau Molins, que també va repetir medalla, i Sadurní Betriu (CEFUC) que va completar el podi de la categoria absoluta masculina. Pel que fa a la categoria femenina, Nuria Ruiz (CENA-FCEH) va proclamar-se campiona, Martina Miquel va quedar en segona posició i Joana Porta va quedar en tercer lloc.

En la categoria U16, Joana Puig també va repetir medalla d’or en la categoria femenina, Ona Pons (PEC) va quedar segona i Elna Montaner tercera. Ell podi de la categoria masculina el van formar Bernat Cadena en primera posició, Jofre Puig en segon lloc i Pau Julià tercer.

Així mateix, durant aquesta jornada intensa, es va disputar el Campionat d’Espanya, on el talent català va brillar amb força. Bernat Gabarró va demostrar la seva habilitat en la pista, aconseguint la tercera posició en la categoria absoluta masculina. D’altra banda, en la categoria absoluta femenina, Nuria Ruiz va merèixer la segona posició, mentre que Martina Miquel va obtenir el tercer lloc, consolidant-se com una de les esportistes destacades de la competició.

Fotografies: Photoset.es – Toni Grases