Cinc jugadors catalans d’hoquei gel, de camí als Jocs Olímpics

foto

La selecció espanyola d’hoquei gel, integrada per cinc jugadors catalans del FC Barcelona i el CG Puigcerdà, inicia avui la disputa del Preolímpic amb un bitllet en joc per a la següent ronda de classificació per als Jocs Olímpics d’Hivern 2022. La pista de gel del Barça, epicentre de la competició.

L’hoquei gel català pot aportar, a partir d’avui i fins diumenge, el seu gra de sorra en l’accés d’Espanya a la següent fase de classificació per als Jocs Olímpics d’Hivern 2022. L’equip estatal, dirigit per Luciano Basile, compte en les seves files amb cinc jugadors catalans, que estan marcats a tenir protagonisme en aquest equip.

  • Marc Paul (CG Puigcerdà)

  • Oriol Boronat (CG Puigcerdà)

  • Nacho Granell (CG Puigcerdà)

  • Oriol Rubio (Barça)

  • Oscar Rubio (Barça)

.

Holanda, rival a batre

El preolímpic, que arrenca aquesta tarda a les 16h a la pista de gel del Barça amb un Mèxic-Holanda i acabarà diumenge a la nit, comptarà amb quatre seleccions participants: Espanya, Holanda, Mèxic i la Xina Taipei. Si no hi ha sorpreses en els resultats, el partit Espanya-Holanda, diumenge a les 20h, serà decisiu per dictaminar el país que passarà a la següent ronda. Qui guanyi el partit estarà una mica més a prop de l’aventura olímpica xinesa.

“Holanda és la favorita, un rival que històricament ens ha costat molt de superar. Però nosaltres venim amb il·lusió i un equip renovat, i ens ho deixarem tot a la pista per guanyar”, explica Oriol Rubio.

Holanda, que actualment ocupa la posició 28º del rànquing mundial, compte amb una lliga professional, un tret diferencial substancial respecte la lliga espanyola. En aquest mateix rànquing de la Federació Internacional, Espanya ocupa la posició 31º, mentre que Mèxic és 36º i la Xina Taipei la 45º.

La plantilla de la selecció espanyola la formen, principalment, jugadors dels equips de la Lliga estatal, entre els quals destaca el Puigcerdà i el Barça. A més dels cinc catalans mencionats, també destaquen dos jugadors més que defensen els colors blaugranes: Adrián Ubieto i Alejandro Carbonell, ambdós naturals de Jaca.

.

Calendari

Divendres 13

16h   Mèxic – Holanda 

20h   Espanya – Xina Taipei

Dissabte 14

16h   Holanda – Xina Taipei

20h   Espanya – Mèxic

Diumenge 15

16h   Xina Taipei – Mèxic

20h   Espanya – Holanda

.

Com seguir-ho

  • Entrades disponibles a la venda: bit.ly/34WG4Eo
  • Emissió en directe dels partits d’Espanya pel canal Teledeporte